Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Jan de Goey, Megaphoton

Ingebouwde reflector in groeilicht geeft tot 15% meer licht

Tholen - Om het groeilicht in het gewas te dirigeren, worden reflectoren gebruikt. Elk type reflector heeft de juiste hardheid (wat ten goede komt aan de levensduur) én reflecteert maximaal (wat ten goede komt aan de productie). Het materiaal van alle reflectoren is hoogwaardig, maar desondanks treedt er altijd efficiencyverlies op.

Megaphoton presenteert hiervoor een oplossing: een lamp met een ingebouwde reflector. Op de HortiContact, die over drie weken plaatsvindt in Gorinchem, zal het bedrijf deze nieuwe 1000W lamp presenteren.

Robert Jan de Goey, Megaphoton:”Deze lamp geeft tot wel 15% meer licht. De zilvercoating is aan de binnenkant van de lamp aangebracht. We bereiken hiermee een efficiency van 99,8%. De zilverdeeltjes van de coating zitten heel dicht bij elkaar, waardoor de reflectie optimaal is. Door ons specifieke design gaat het gereflecteerde licht niet meer door de lamp zelf, maar er langs waardoor ook de levensduur verbetert. Een bijkomend voordeel is dat de reflectoren nooit meer hoeven te worden gewassen. Elk jaar een behoorlijke klus voor de teler."

Rechts de licht output van de ‘Internal Reflector’

Megaphoton heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten met deze ontwikkeling. In Canada zijn er al diverse grote telers overgegaan op deze nieuwe armaturen. In Rusland brandt bij Magnit al drie seizoenen lang een proef met 5.000 lampen en is men er heel tevreden over. "Deze teler heeft inmiddels 34.000 van dit soort 'Internal Reflector' armaturen bij ons hebben besteld", aldus Robert.

Voor meer informatie:
MegaPhoton International
Robert-Jan de Goeij
M: 06-40935760
E: robert@megaphoton.nl
http://www.mphoton.com