Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Syngenta presenteert 'Operatie Bestuiving' voor kassen in Almería en Murcia

Syngenta heeft het project 'Operatie Bestuiving' voor kassen in de Spaanse provincies Almería en Murcia gepresenteerd. Met dit project wordt verder ingezet op het bevorderen van de biodiversiteit.

Operatie Bestuiving is een internationaal project dat al tien jaar loopt in Europa, met name op teeltbedrijven met een grote diversiteit gewassen. In dit project worden rond de percelen randen met multifunctionele beplanting aangelegd. Inheemse bloemen dienen daar als toevluchtsoord en voedselbron voor talloze bestuivers en andere fauna. Het project is een van de pilaren van The Good Growth Plan van Syngenta in Spanje.

In samenwerking met Greenyard en Semilleros Laimund organiseerde Syngenta een conferentie met de titel 'Biodiversiteit als kernelement voor Almería's landbouwsysteem: duurzaamheid in lokale activiteiten'. Het doel van de conferentie was de presentatie van de implementatie van Operatie Bestuiving in kassen in Almería en Murcia. Rond de 200 technici, telers en vertegenwoordigers van de vakpers woonden de conferentie bij.

Het 'Operatie Bestuiving' project is aangepast op Almería, zodat het toegepast kan worden in gebieden met kassen voor tuinbouwgewassen en sierplanten. Heggen met bloemen en planten worden om de kassen heen aangeplant of in nabijgelegen gebieden aangelegd. Er zijn verschillende soorten bloemen en planten die in dit soort heggen geplaatst kunnen worden, afhankelijk van het klimaat van de regio en het type gewas. De planten trekken bestuivers aan voor biologische bestrijding en controle van plagen.

Steun
Tijdens de conferentie werd bekend gemaakt dat de regering van Andalusië subsidies beschikbaar stelt voor dit soort duurzaamheidsprojecten in de kassen. Door middel van de Programma's voor Rurale Ontwikkeling kan de aanplant van de genoemde heggen rond de kassen gesubsidieerd worden.

Tijdens de conferentie werd ook duidelijk dat het belangrijk is dat de telers de voordelen inzien van een project als Operatie Bestuiving. Er werd gesteld dat de implementatie van dit soort projecten essentieel is voor Spanje om zich op Europees niveau te onderscheiden met kwaliteits- en milieustandaarden waar concurrerende landen niet aan voldoen.

Publicatiedatum: