Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enkelbloemige kalanchoë met 'tijgerprint'

De Nederlandse kalanchoëveredelaar SlijkermanKalanchoë introduceerde deze week een nieuwe kalanchoë serie op de IPM in Essen (Duitsland). De nieuwe serie enkelbloemige types bestaat ​​uit 15 verschillende kleuren. De typerende sterke contrasten in de bloemen met donkere ogen doen denken aan de vacht van de tijger, vandaar de naam.

Volgens de eigenaar van het 3e generatie familiebedrijf, Stefan Slijkerman, zijn tijger- en panterprints terug in de mode. Hij ziet vrouwen het opnieuw dragen, wat vaak een voorbode is voor trends in planten. "Dat hebben we ook gezien met onze Serenity serie, een serie met pastelkleuren. We hebben dat 5 jaar geleden geïntroduceerd toen pastelkleuren echt een trend werden. Daar nam toen ook de mode het voortouw in."

Slijkerman is van mening dat enkelbloemige kalanchoë met de introductie van de Tiger serie weer trendy en modieus wordt. Het is zogezegd de volgende generatie enkelbloemige kalanchoë. Tijdens de eerste dagen van de IPM ontving Slijkerman veel zeer positieve feedback op de nieuwe introductie. Deze nieuwe Tiger serie is vanaf ongeveer eind 2019 verkrijgbaar voor kalanchoëtelers wereldwijd. De huidige rassen worden aanbevolen voor het kweken van potmaten van 10 cm tot 15 cm.

Voor meer informatie:
Slijkerman Kalanchoë
www.slijkerman.nl

Publicatiedatum: