Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mijn stagebegeleider zei dat ik een harde werker was maar in het Westland zijn we dat gewend"

Business & Management student Nick Dupon ging voor zijn stage naar Spanje bij een van de grootste kwekers van stekjes en snijbloemen, Dümmen Orange. Nick over de stage: “De mensen waren heel behulpzaam, ze legden mijn taken rustig uit, lieten zien hoe ik het moest aanpakken. Bij dit bedrijf zeggen ze: als je geen fouten durft te maken, betekent het dat je het niet hebt geprobeerd en daar ben ik het mee eens.” José Laserna, financieel directeur: “We zijn blij met het enthousiasme en de passie van Nick.”

Je merkt echt dat hij zijn vak leuk vond
Nick: “Ik begon op de financiële afdeling waar ik meer wilde leren en maakte een begroting voor de afdeling inkoop/verkoop. De piekmomenten van de verkoop maakte ik zichtbaar en het was gaaf om te zien dat de commercieel directeur van mijn conclusies gebruik maakte voor zijn strategie. Ik liep ook twee weken met de teeltmanager mee om meer mee te krijgen over de teelt en de aansturing hierin. Je merkt écht dat hij zijn vak leuk vindt. Dat maakt mij ook enthousiast. Daarna mocht ik op de logistieke afdeling rapportages maken van de inkomende en de uitkomende vracht.” 

Harde werkers in het Westland
Mijn stagebegeleider zei ik dat een harde werker was maar in het Westland zijn we dat gewend met onze stages en bijbanen in de tuinbouwsector. Na het werk trok ik vaak met mijn Spaanse collega’s op. Ik heb Spaans als keuzevak en tijdens mijn stage ging dat goed vooruit. In Zuid-Spanje slikken ze de helft van de woorden in, dus dat was goed opletten. Het verstaan gaat nu goed, het perfect spreken is nog lastig.

Samenwerken met Nederlandse studenten
“Ik zie Dümmen Orange als een toekomstige werkgever en zou graag op een kleine afdeling van het bedrijf willen beginnen, misschien in een commercieel-financiële functie. Mijn stage heeft er ook voor gezorgd dat ik graag een baan wil waarbij ik regelmatig naar het buitenland ga. Mijn praktijkopleider in Spanje vroeg of ik opnieuw stage kom lopen, dat is wel een compliment. Hij heeft me in Nederland opgezocht en we houden contact!” José Laserna: “We werken graag samen met de Nederlandse studenten met hun kennis voor het vak”. 

Bron: World Horti Center

Publicatiedatum: