IPM Essen kalmpjes van start

Tholen - De IPM Essen is gisteren kalmpjes van start gegaan. De internationale sierteelt heeft zichzelf goed in het pak gestoken. De vette jaren worden goed genoten. We tellen de 37ste editie, de evenementen en prijsjes en introducties en nieuwe ideetjes zijn niet van de lucht en ook zitten het aantal deelnemers en de vertegenwoordigde nationaliteiten op vergelijkbare recordhoogte met vorig jaar.

Duurzaam
Wat opvalt is dat, meer nog dan vorig jaar, er bijna geen bedrijf is dat zich niet linksom of rechtsom als duurzaam op de kaart wil zetten. Dat is met name te zien in de toegevoegde waarde, de potten, het gebruik van meer biologie, een groenere energievoorziening, certificering en meer. Ook de verkiezing van de International Grower of the Year - de prijs werd dit jaar gegrepen door Gediflora - kende dit jaar voor het eerste een categorie 'sustainability'.

Over duurzaamheid gesproken; in de stand van Van der Windt verpakking landde er zowaar een lieveheersbeestje op de 100% composteerbare hoes van Zentoo. Op LinkedIn schrijft Hans van der Knaap: "Als je weet hoe groot deze beurs is, kan het niet anders dan een teken van boven zijn, dat we op de goede weg zijn."

Vermoedelijk hebben tot nog toe vooral Nederlandse bezoekers een visite uitgesteld dan wel afgelast. Nu het afgelopen avond ook hier wat gesneeuwd heeft, is het de vraag of dit vandaag volledig gecompenseerd wordt. Echter, afgaand op voorgaande jaren kan men zich zeker vandaag en morgen opmaken voor drukke dagen - en uiteraard zijn wij aanwezig voor verslag (uitgebreide fotoreportage volgt).

Loek Ammerlaan, Vilosa, samen met Adwin van Loenen van B&M Roses. De kwekers hebben feitelijk weinig met elkaar van doen, maar voeren wel beiden een gedeelte van het assortiment onder dezelfde brand Chique (Vilosa de kalanchoes, B&M de potroosjes)

Anke van Hemert en Suzanne Edelman van Edelcactus

Erik Bos, Anneke van Pelt en Peter van der Ham van Nolina. Anneke heeft het nieuwe potroosje 'Michala' vast, een variëteit met extreem grote bloemen (veredeld door Poulsen)

Alfa Pro, vertegenwoordigd door Nenad Stojadinovic en Jan Peters

Richard Venema van de grote Groningse plantenkwekerij Smit Kwekerijen

Johan van Vliet en Frank Verhoogt van de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019, Anthura

Daan Kneppers, GreenWorks, krijgt het voor elkaar om nu bloeiende ranonkels en pioenen te presenteren

De dames marketing van Florist Saskia Bakker en Lisanne Fabriek


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven