Fotoreportage AIPH, IPM Essen

Gediflora gekroond tot International Grower of the Year

Tholen - Gediflora mag zich een jaar lang the international grower of the year noemen. De prestigieuze prijs werd gisteren uitgereikt door de AIPH op de IPM Essen in aanwezigheid van een negental genomineerden, sponsoren en enkele vertegenwoordigers van de grootste bedrijven, producenten en handelaren in sierteeltland.

Klik hier voor onze fotoreportage

Gediflora kent men van de bolchrysanten, die onder de brand Belgian Mums overal ter wereld afzet vinden. Sterker, in het segment heeft de kweker een aandeel van 40 procent wereldwijd. Het kleurrijke bedrijf van onze zuiderburen is bovendien bekend van verschillende grappige en interessante productinnovaties, waaronder misschien wel de meest Belgische het chrysantenbiertje is.

Prijzen werden uitgereikt in de verschillende categorieën Cut Flowers, Young Plants, Finished Plants & Trees en Sustainability. Die laatste is nieuw en een nominatie is uiteraard weggelegd voor dat bedrijf dat zich het meest gelegen laat liggen aan een milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Uit de winnaars van deze vier categorieën wordt dan door een vanzelfsprekend uiterst kundige jury een winnaar gekozen.

Opvallend was het grote aandeel Chinese bedrijven: vier van de negen genomineerden waren Chinees. Daarnaast waren Polen, Denemarken, België, Kenia en Nederland vertegenwoordigd, respectievelijk door de bedrijven Clematis, Butterfly Garden, Gediflora, Oserian en OK Plant. Die laatste greep met zilver in de categorie Finished Plants net naast de hoogste eer, allicht - maar dat is pure speculatie - omdat een tweede Hollandse winst op rij wat verdacht zou zijn.

Het chique evenement wordt flink gesponsord door de kwekers zelf - Royal FloraHolland is hoofdsponsor - en mag ook op financiële steun rekenen van een aantal grote veredelaars en handelsbedrijven. De winnaar mag zich een jaar lang internationaal ambassadeur van de sierteelt noemen.


Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven