MPS SQ certificaat voor Aleia Roses

Dinsdag 22 januari 2019 heeft Aleia Roses het certificaat MPS SQ (Socially Qualified) in ontvangst mogen nemen. De heer Gerrit Jan Vreugdenhil, Commercieel Directeur van MPS overhandigde het document aan María del Mar Parra, Agronoom bij Aleia Roses.  Dit feestelijke moment vond plaats op de stand van Aleia Roses op de Internationale Pflanzen Messe (IPM) in Essen, Duitsland.

Het MPS SQ certificaat toont de sociale betrokkenheid van bedrijven aan. Goede werkomstandigheden zijn een belangrijk aspect  voor handelaren en consumenten. De belangrijkheid van bewuste teeltmethoden en informatie over de herkomst van een product neemt daarnaast toe.  Net als de sociale betrokkenheid van een producent. MPS biedt daarom een certificering dat aangeeft dat het bedrijf voldoet aan de hedendaagse eisen die men stelt aan productie: de MPS SQ kwalificatie op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het certificaat is gebaseerd op de universele rechten van de mens en gedragscodes die opgesteld zijn voor lokale organisaties. De ILO (International Labour Organization) is hierin ook opgenomen.
 
De Spaanse teler van Red Naomi! streeft ernaar om zo biologisch mogelijk te produceren, heeft oog voor het milieu en is sociaal betrokken. Aleia Roses werkt samen met ILUNION, een Spaanse organisatie die blinden en slechtzienden helpt. Daarnaast draagt het scheppen van banen bij aan het tegengaan van de ontvolking van de provincie Soria waaruit de meeste mensen wegtrekken vanwege economische redenen. Aleia Roses is blij om dit MPS SQ-certificaat toe te voegen aan de reeks documenten die ze al eerder heeft ontvangen: MPS GAP en MPS A.

Voor meer informatie:
Aleia Roses
E: info@aleiaroses.com
www.aleiaroses.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven