Quinty Trustfull doopt eigen tulp

Tulpenseizoen van start met pluktuin op de Dam

Onder grote belangstelling vond de internationale aftrap van het nieuwe tulpenseizoen plaats op de Dam in Amsterdam. Nederlandse tulpenkwekers (TPN) hebben voor het achtste jaar op rij een gigantische pluktuin aangelegd met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Naar schatting 17.000 bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen naar Amsterdam om te genieten van de bloemenpracht en om zelf een bosje tulpen te plukken. De Nationale Tulpendag, met als thema Flowerpower, werd geopend door de Nederlandse tv-persoonlijkheid Quinty Trustfull. Tot en met mei zijn Nederlandse tulpen weer verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren. In navolging van Nederland wordt ook in Duitsland, België en de Verenigde Staten Tulpendag gevierd.

Een uitgebreidere video vindt u hier.

Quinty Trustfull met Arjan Smit, voorzitter van de Nederlandse Tulpenkwekers (TPN).

Tijdens de opening doopte Quinty Trustfull haar eigen tulp. Deze tulp is veredeld door Hybris uit Lisse en wordt aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers (TPN). Arjan Smit, TPN-voorzitter: “Dit jaar willen wij aan het begin van een nieuw tulpenseizoen Quinty Trustfull eren. Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling. Deze eigenschappen komen precies overeen met de nieuwe tulp en het thema van Tulpendag 2019: Flowerpower. Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker.”

 

Amsterdam
TPN-voorzitter Arjan Smit: “Tulpendag in Amsterdam is uitgegroeid tot een evenement van wereldformaat met jaarlijks zo’n 17.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Het ontwerp van de pluktuin is dit jaar extra kleurrijk om te benadrukken dat tulpen voor iedereen zijn. Ongeacht nationaliteit, geaardheid of achtergrond. Tulpendag is een verbroederend feest vol positiviteit!” Voorafgaand aan de opening door Quinty Trustfull doopte de tv-persoonlijkheid haar eigen roze tulp.

Internationaal
Tulpendag heeft ook buiten Nederland navolging. Tegelijkertijd met Amsterdam is in Antwerpen voor het 2e jaar een pluktuin met zo’n 100.000 tulpen aangelegd op het Koningin Astridplein vlakbij het centraal station. In Duitsland is van 18 tot en met 27 januari een showtuin te bewonderen tijdens de Grüne Woche in Berlijn. In de Verenigde Staten wordt op zaterdag 2 maart Tulpendag gevierd met een pluktuin op het Union Square in San Francisco.

Samenwerking
Het evenement op de Dam is mede mogelijk gemaakt door alle Nederlandse tulpenbroeiers. De ‘Amsterdamse’ tulpen werden geprepareerd door A&P Flowers, H&M Flowers, gebr. Visser en Van der Gulik. Arjan Smit: “We zijn veel partijen dankbaar voor de vaak belangeloze en vrijwillige medewerking. Met Nationale Tulpendag laten we zien dat samenwerking in de sierteelt tot mooie resultaten leidt!”. Samenwerkingspartijen in 2019 Van Straalen de Vries, De Wit Transport, Varga-Beemster Transport, veredelaars Hybris, Remarkable, Vertuco, Holland Bolroy en No Limit, Royal FloraHolland, Bloemenbureau Holland, Gemeente Amsterdam en Keukenhof (geopend van 21 maart tot en met 18 mei 2019).

Fotocredit: TPN/VidiPhoto

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven