Bucon Industries verhuisd naar Bergschenhoek

"Roest aan de silo's is de nachtmerrie van iedere teler"

Tholen - Het afgelopen jaar stond volledig in het teken van grote ontwikkelingen bij Bucon Industries. Zo heeft Peter Bulsing zijn functie als Algemeen Directeur overgedragen aan Erik Passchier. Beide heren zijn bekenden in de tuinbouwsector en vanuit Bergschenhoek zwaait Erik nu de scepter over Bucon Industries. Bergschenhoek? …. Ja, de verhuizing is inmiddels een feit.  Na eerder al de kantoren, zijn eind 2018 ook de machines vanuit Leeuwarden naar het zuidwesten verhuisd. Alles staat strak uitgelijnd opgesteld in de productiehal.

Marc de Loyer (links) en Erik Passchier

De verhuizing was uiteraard ook een goed moment om te kijken naar optimalisatie van de machines. Erik Passchier: ”De silo’s, die we produceren, voldoen uiteraard aan de hoogste eisen. Wel hadden de mannen in onze productie een paar interessante ideeën en die hebben we meteen door kunnen voeren. Er is een upgrade doorgevoerd die ons weer extra mogelijkheden geeft.”

In Bergschenhoek is ook Marc de Loyer aangetreden als Manager Backoffice. Marc: “De machines zijn ongeveer twee weken offline geweest, maar doordat er eerst een flinke voorraad halffabricaat geproduceerd was, hebben de leveranties gewoon door kunnen gaan.”

Het vlakke, reeds gecoate staal wordt gegolfd door een bijna veertig meter lange profileermachine.

Roest
Roest aan de silo’s is de nachtmerrie van iedere teler. Een silo kan afgekeurd worden of nog erger: openscheuren en daarmee voor grote schade zorgen.

Bucon heeft met staalleverancier Arcelor Mittal de afspraak kunnen maken dat zij de exclusieve rechten hebben om Magnelis te gebruiken voor gegolfde, stalen silo’s. Magnelis galvanisatie bestaat uit een gepatenteerde combinatie van zink, magnesium en aluminium. Erik: ”Men heeft door langdurig onderzoek de optimale verhouding tussen die drie gevonden. Het resultaat: extreem goede roestwerende eigenschappen vergeleken met alle andere vormen van galvaniseren.”

Erik: “Dit staal is zo roestwerend, dat heeft eigenlijk geen coating meer nodig. Er zal altijd vraag blijven naar gecoate silo’s, al is het maar uit optisch oogpunt, dus die leveren we gewoon. Maar ik durf het wel aan om dit staal zonder coating te leveren.”

Erik Passchier bij een bijzondere vierkante silo waar goed zichtbaar is dat de onderste en bovenste golf naar buiten gericht staan.

Details
Ook over de opbouw is opnieuw nagedacht. Zowel de onderste als de bovenste golf van het staal staan bij de Bucon silo’s naar buiten. De onderste golf heeft anders de neiging om wat weg te bollen tijdens het “zetten” van de silo, waardoor de onderste boutrij in de grond gedrukt kan worden. En bovenin kan de trekkracht van de, soms zware, liner, soms gecombineerd met een spanzeil, ook voor problemen zorgen. Door de laatste golf naar buiten te laten lopen, zet het staal zich als het ware schrap tegen dit soort druk. Dus ook hier ontstaat weer extra stevigheid. Overigens zijn ook er ook klanten die, bijvoorbeeld in verband met het vervangen van platen, de golf juist naar buiten willen en ook dat is mogelijk bij Bucon.

Deze twee silo’s nog even inpakken en dan zijn ze klaar voor transport naar de klant.

Voor meer informatie:
Bucon Industries
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD Bergschenhoek
www.bucon-industries.nl 

Erik Passchier
tel +31 6 4074 6885
e.passchier@bucon-industries.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven