Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ErfGoed introduceert brandvertragend gronddoek

ErfGoed introduceert een brandvertragend gronddoek. Samen met de eigenschappen van het bestaande ErfGoed GreyCover, dat een hoge UV-bestendigheid en uniforme waterdoorlatendheid heeft, zorgt dit nieuwe gronddoek voor een nog veiligere bedrijfsvoering. Dit doek is gecertificeerd met de hoogste kwaliteitsnorm voor brandveiligheid.

Rond de jaren 2000 had de glastuinbouw te maken met flink wat brandjes en dit bedrijfsschades t.g.v. rook en roet, vertelt Willem Snoeker van Interpolis in onderstaand filmpje. Rond 2010 werd het brandvertragende schermdoek geïntroduceerd, wat een grote winst in brandpreventie betekende. De introductie van brandvertragend gronddoek is, in zijn woorden, een tweede grote stap voorwaarts.

Volgens directeur Hugo Paans zijn er in het verleden al meerdere maatregelen getroffen om de uitbreiding van een brandhaard tegen te kunnen gaan. “We doen dat door de vloer te compartimenteren met behulp van tegels of aluminium strippen. Dat werkt uitstekend, maar een kweker kan ook met een kleine brand te maken krijgen met bijvoorbeeld roetschade. Met de introductie van dit nieuwe doek zetten we weer een extra stap in brandveiligheid."

Het brandvertragende gronddoek is te herkennen aan de rode draad die erin geweven is.

Voor meer informatie:
ErfGoed
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
www.erfgoed.com

Publicatiedatum: