Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lieven Develtere, ACD:

Hobbykassen: van kweken naar beleven

Tholen - Het kweken van groenten, kruiden of bloemen in kassen is niet alleen voorbehouden aan de professionele tuinder. Ook bij hobbyisten vinden de glazen constructies gretig aftrek. Zij vinden er steeds meer toepassingen voor: van klassiek kweken tot comfortabel tuinhuis. ACD levert al ruim 30 jaar kassen aan hobbyisten onder de naam ACD Prestige kassen. Exportmanager Lieven Develtere vertelt ons over de trends.

Hoge kas en sterk glas
“Nog altijd zijn er klanten die een kas kopen om daarin groenten of kruiden te kweken voor eigen gebruik, maar er is meer. We zien een enorme innovatie binnen de kassenwereld. Wat ze gemeen hebben, is de voorkeur voor een hoge kas van degelijke kwaliteit. Daarom zijn onze frames van aluminium en het glas dat we gebruiken 7 keer sterker dan standaard tuinbouwglas. Wat betreft het gebruik kunnen wij onze klanten in drie groepen verdelen: de klassieke kwekers, de ‘urban gardeners’ en de mensen die een kas gebruiken als tuinkamer.”

Kweken
“De consument met groene vingers gebruikt de hobbykas om de seizoenen te verlengen. Zij oogsten vaak verse kruiden en tomaten om die direct te consumeren. Qua vormgeving gaat de voorkeur uit naar kassen met een rechte wand, maar evenzeer met een schuine wand.”

Urban garden
“Verstedelijking zorgt ervoor dat meer mensen op een kleiner oppervlak gaan wonen. De tuinen zijn kleiner, maar de behoefte aan een mooie tuin om op uit te kijken blijft bestaan. Een kleine kas kan uitkomst bieden. Voor het personaliseren van de kas, kiezen de klanten graag voor een kleurtje of RAL-coating. Deze zijn in heel veel kleuren beschikbaar.”

Hygge
“Bij de derde groep staat het kweken niet centraal maar doet de kas dienst als tuinkamer. Dit idee past in de trend ‘hygge’ die zijn oorsprong vindt in Scandinavië. Het is het creëren van een comfortabel plekje om jezelf terug te trekken.”

Ecologisch
Bij ACD staat duurzaamheid hoog in het vaandel. “We vinden het belangrijk dat we als fabrikant geen grote ecologische voetafdruk hebben. We leveren bijvoorbeeld geen tunnelkassen, omdat de grondstof pvc niet goed is voor het milieu. Al onze kassen zijn van aluminium, dat net als glas te recyclen is en daarom niet belastend is voor het milieu."

ACD is gevestigd in het West-Vlaamse Roeselare. Het team van 40 werknemers produceert kassen voor met name België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Daarnaast zoekt het bedrijf naar meer exportmogelijkheden, waardoor er nu ook klanten te vinden in Duitsland, Scandinavië, Polen, Roemenië, Portugal, de Verenigde Staten en Chili.

IPM Essen
ACD is volgende week te vinden op de IPM waar ze een stand delen met hun agent VDG (Verband Deutscher Gartencenter). Standnummer: Galeria (GA) 23.

Voor meer informatie:

ACD
Lieven Develtere
+32 51 24 25 26
lieven.develtere@acd.eu 
www.acd.eu