BellaRosa en Rose Connection introduceren toffeeroos op IPM Essen

In de volgende editie van de ESSEN-tentoonstelling, van 22 tot 25 januari, zullen BellaRosa en Rose Connection hun klanten en bezoekers de Toffee-BB-variëteit voorstellen, exclusief behorend tot een groep van 5 Ecuadoriaanse bedrijven.

Dit ras behoort tot BrownBreeding BB van een Ecuadoriaanse veredelaar. Volgens de gegevens van José Gomez, de Breeder Manager, is dit ras afkomstig van een kruising uit 2010; de veredelaar was Santiago Brown, die vandaag de dag bestuurslid en aandeelhouder van het bedrijf is. De eerste bloei werd waargenomen op 31 januari 2012 (7 jaar geleden); een knop van 5 cm werd opgenomen, met 55 bloemblaadjes en 58 cm steellengte. Van daaruit ging het door naar de volgende evaluatiefase, waar het de naam BBWMA kreeg. De commerciële naam Toffee-BB werd toegekend door Productnorte, die ook de eerste producent van het ras is.

Toffee-BB is sinds januari 2019 in productie bij BellaRosa en Rose Connection en registreert een gemiddelde knopdiameter van 5,5, 14 dagen vaaslevensimulatie, 32 bloemblaadjes en een stamlengte tussen 50 en 70 cm. Volgens de beschrijving, gegeven door Gonzalo Luzuriaga, Executive President van beide bedrijven en ook van de veredelaar, is deze variëteit "anarchistisch" in zijn gedrag, omdat de knoppen enigszins van elkaar verschillen in vorm, tonaliteit en opening, waardoor het moeilijk te definiëren en parametriseren is. Tegelijkertijd ligt daar zijn charme en magie. De kleur Golden Bronze markeert een nieuw concept in de hybridisatie van rozen, het bereiken van een toon die nooit eerder is bereikt in de natuur.

BellaRosa-Rose Connection, Ecoroses, Hoja Verde, Productnorte en Sisapamba zijn de bedrijven die wereldwijd de exclusiviteit hebben. De verwachting is dat Toffee-BB dit jaar 2019 trends zal zetten in de smaak van de consument.

Voor meer informatie:


BellaRosa

 

 

www.bellarosa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven