EXPIRION B.V. stelt zichzelf nieuwe doelen voor 2019

"Nog meer focus op tuinbouw, energieopslag, glas-glaspanelen"

Bij kwekers en exporteurs van bloembollen heeft het Hillegomse bedrijf EXPIRION B.V. het afgelopen jaar duizenden panelen geplaatst: zowel glas-glaspanelen als traditionele zonnepanelen. Er werden in de Bollenstreek projecten uitgevoerd bij opdrachtgevers als Ruigrok Flowerbulbs, Nord Lommerse Flower Bulb Group en C.S. Weijers en Zonen. Voor 2019 heeft EXPIRION zichzelf meerdere doelen gesteld met betrekking tot opdrachtgevers uit de branche van bloemen, planten, groenten en fruit. Hieronder zijn vijf doelen toegelicht.

1. Focus op kwekers, telers en exporteurs bloemen, planten, groenten en fruit: EXPIRION richt zich in 2019 op het uitvoeren van grootschalige zonne-energieprojecten bij opdrachtgevers die zich concentreren op het kweken, telen en exporteren van bloemen, planten, fruit en groenten. In de pijpleiding zit onder meer een grootschalig zonne-energieproject bij Nieuwkoop Europe in De Kwakel van 1.100 panelen en bij C. Steenvoorden B.V. in Hillegom van 830 zonnepanelen. Het project van ruim 2.300 panelen bij Heemskerk Vaste Planten in Noordwijk is nagenoeg afgerond.

2. Energieopslag: In 2019 hoopt EXPIRION bedrijven uit de bloemen- en plantensector nog bewuster te maken van het belang en de voordelen van het opslaan van energie. De zonnepanelen van bedrijven uit de bloemen- en plantensector wekken op bepaalde dagen meer op dan nodig is. Dit kan echter ook andersom geschieden: op grauwe dagen waarop de zon niet of nauwelijks schijnt, wekken de panelen te weinig op om in de energiebehoefte te voorzien. Daarom is het voor kwekers en exporteurs met zonnepanelen verstandig om de eigen opwekte energie van zonnige dagen op te slaan, om deze energie later in te zetten.

3. Meer glas-glaspanelen: Het aankomend jaar streeft EXPIRION naar meer energieprojecten met glas-glaspanelen bij bedrijven uit de bloemen- en plantensector. Deze glas-glaspanelen gaan ongeveer tien jaar langer mee dan traditionele glasfoliepanelen en zijn om die reden ook stukken duurzamer. Glas-glaspanelen hebben aan beide kanten glas, waardoor de degradatie bij deze panelen lager is dan bij traditionele zonnepanelen. De glas-glaspanelen zorgen daarnaast voor een hoger rendement en een hogere opbrengst van uw installatie. Het afgelopen jaar kozen onder meer Ruigrok Flower Bulbs en C.S. Weijers voor glas-glaspanelen.

Glas-glas panelen vergeleken met glas-folie panelen

4. Missie ‘Op naar een Vitale Teelt in 2030’: EXPIRION wil ook dit jaar haar groene steentje bijdragen aan de missie om in 2030 een duurzame, klimaatneutrale Nederlandse bollenteelt te hebben. Importerende landen stellen tegenwoordig strengere eisen aan bollen en bloemen. Daarom wordt het leveren van duurzame en gezonde producten (zonder ziekten en residuen) steeds belangrijker. In 2030 is een duurzaam productieproces de norm, moet export naar alle landen ter wereld mogelijk zijn en zit er een productgarantie op elke bol of bloem.

5. Bijdragen aan reclame bedrijf: Projecten als bij Ruigrok Flower Bulbs en Nord Lommerse Flower Bulb Group werden breed uitgemeten in de media. Onder meer het Leidsch Dagblad, de website van de gemeente Hillegom, de regionale omroep, het tijdschrift Greenity en INTO Business Magazine hebben aandacht besteed aan deze projecten. Door goede relaties van EXPIRION met de media is het mogelijk om promotie voor uw bedrijf te maken, zodat in 2019 een groot publiek op de hoogte komt van uw maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast maakt EXPIRION middels een drone geheel belangeloos een HD-video (of indien gewenst in 4K Ultra HD-formaat) van uw project. Hieronder is een video te zien van het project bij Nord Lommerse Flower Bulb Group.

 
Voor meer informatie:
EXPIRION
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
T: 0252 51 64 20
M: 06 26 93 48 81
E: j.burgerhout@expirion.nl
www.expirion.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven