Jo Vermaire Lentetuinboeket uitgereikt aan vrijwilliger George Mooiman

George Mooiman is een vrijwilliger van wie je zelden een ‘nee’ zult horen als hij om hulp wordt gevraagd. Altijd bereid om te helpen. Zeker als het ten goede komt aan de promotie van het bollenvak.

Als dank voor zijn jarenlange en veelvuldige inzet voor de Lentetuin, ontving vrijwilliger George Mooiman op zaterdag 12 januari het Jo Vermaire Lentetuinboeket en een heerlijke taart.

V.l.n.r.: Bestuurslid Lex Broersen, Jo Vermaire, Ineke en George Mooiman. Fotografie: AP Fotografie, Tekst: Marieke van Lierop

Op een druilerige zaterdagmorgen verrasten Jo Vermaire en enkele Lentetuinbestuursleden de 74-jarige George Mooiman uit Breezand.

George is al sinds de eerste editie betrokken bij de Lentetuin. Ooit als kweker met zijn eigen inzending, tegenwoordig als bezorger van kindervrijkaarten op basisscholen in de Noordkop.

George is een bekend gezicht onder jong en oud vanwege de hyacinten-broeiwedstrijd die hij organiseert. “Iedereen is met de actie opgegroeid. Mijn vader is er zo’n 55 jaar geleden, nog vóór het bestaan van de Lentetuin mee begonnen op de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna”.

Tijdens de Lentetuin leveren scholieren hun in bloei gebrachte hyacint in en vervolgens worden deze - mede door George - gejureerd. Tenzij hij weet dat een van zijn zeven kleinzoons meedingt naar de prijzen: “Dan houd ik m’n mond”, aldus George. Al was hij natuurlijk reuzetrots toen kleinzoon Giel de tweede prijs had gewonnen. Op tips van opa kunnen zijn kleinkinderen maar tot op zekere hoogte rekenen. George: “Ze moeten het zelf leren, maar met een rotte hyacint wordt het niks”.

Waardering voor vrijwilliger
Naast de verspreiding van de kindervrijkaarten en organisatie van de hyacintenactie is George ook verantwoordelijk voor de algemene inzending op de Lentetuin en is hij betrokken bij het uitzoeken van bollen voor de Poldertuin. Het Jo Vermaire Lentetuinboeket wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich als vrijwilliger inzet voor de gemeenschap. De Lentetuin prijst zich rijk met een vrijwilliger als George. Zijn activiteiten voor zowel binnen als buiten de Lentetuin zijn meer dan voldoende reden om hem met het Jo Vermaire Lentetuinboeket te bedanken voor zijn inzet.

bron: Lentetuin Breezand


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven