Daniél Vesterlund

GASA Group betrekt nieuw hoofdkantoor in Denemarken

2019 betekent letterlijk een nieuwe start voor GASA-group. Het handelsbedrijf begon het jaar in een gloednieuw hoofdkantoor in Odense, Denemarken. "We investeren in de toekomst omdat we een ​​van de toonaangevende Europese bloemenleveranciers willen zijn", vertelt directeur Daniél Vesterlund.

Sterkere relaties opbouwen
Volgens Vesterlund biedt het nieuwe pand nieuwe mogelijkheden om sterkere relaties met klanten en leveranciers op te bouwen. "Als we niet geloven dat GASA Group in de toekomst de sterke positie in de Europese bloemen- en plantenhandel verder zou kunnen uitbouwen, dan hadden we deze grote stap niet genomen. De strategie van het bedrijf is om sterke partnerships aan te gaan met klanten en met leveranciers om onze organisatie uniek en waardevol te maken voor alle partijen."

Oud vs nieuw
Het oude gebouw, dat werd opgetrokken in 1964, was naast het verwerken van bloemen en planten ook ontworpen om groenten en fruit te verhandelen. Het bestond uit verschillende terminals en bevond zich midden in de stad. Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich buiten Odense en vlakbij de snelweg. In januari werd aangevangen met de bouw, in november en december gingen de medewerkers geleidelijk over. Inmiddels hebben alle 200 medewerkers hun plek in het nieuwe hoofdkantoor gevonden.

Afgezien van de locatie, naast de snelweg, is de voleldige toespitsing op de verweking van bloemen en planten een pluspunt. Het heeft een oppervlakte van 21.050 vierkante meter en het hart van het gebouw is één grote terminal - 11.250 vierkante meter met 43 doks, 6200 vierkante meter opslag en een buitenopslag voor CC-containers. Daarnaast is er het kantoorgebouw van 3600m2, waar de administratie en financiële- en sales afdelingen zijn gevestigd.

Resultaten 2018
Het nieuwe hoofdkantoor begint in 2019 met een nieuwe start voor het bedrijf, maar hoe zit het met het afgelopen jaar? Vesterlund vat 2018 samen als een uitdagend jaar. "Tot april was het erg koud en van april tot oktober hadden we de hete en lange zomer. Beide betekenden een lagere vraag naar bloemen en planten. En ook de kerst was niet de beste ooit. We draaiden in december een redelijke omzet, maar toch ook minder dan het jaar daarvoor."

De Deense poinsettia waren interessant genoeg begin dit jaar allemaal uitverkocht. "Telers passen hun productie in toenemende mate aan aan de marktvraag en geplande bestellingen, ook aan poinsettia-telers. Dat wierp vruchten af en de prijzen waren bevredigend."

Groei door de jaren heen
GASA Group levert aan detailhandelaren, groothandelaren en tuincentra in heel Europa, en in de afgelopen 5 jaar hebben ze het assortiment flink uitgebreid. "Ik denk dat ons voordeel in de markt is dat we een volledige Europese assortiment kunnen leveren, rechtstreeks van de telers, en dat we een sterke logisitieke positie hebben dankzij onze vestigingen in Denemarken, Nederland, Duitsland en Polen."

"GASA groeit ook nog steeds in producten afkomstig uit Italië en Spanje. Deze markten zijn voor ons steeds belangrijker geworden. We zien dat het seizoen voor producten uit deze landen langer wordt. Olijfbomen bijvoorbeeld, verkopen al in februari - in het verleden gebeurde dit pas in mei."

IPM Essen
Dit jaar zal GASA Group opnieuw deelnemen aan de IPM Essen in Essen (Duitsland). De show zal worden gehouden van 22 tot 25 januari en het team van GASA Group kan worden bezocht in de Deense zaal (hal 6) op standnummer 6H28.

Voor meer informatie:
GASA Group
Daniél Vesterlund 
Email: dve@gasagroup.com 
www.gasagroup.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven