OZPlanten

Scandinaviërs bereid te betalen voor kwaliteit

Tholen - Tussen het geweld van de discounters, bouwmarkten en supermarkten heeft het tuincentrum er een hele kluif aan het hoofd boven water te houden. In Scandinavië probeert men dat primair door simpelweg kwalitatief betere planten te verkopen. "En de consument is bereid er meer voor te betalen", weet Rene Steur van OZ Planten. De exporteur is al jaren een van de vaste leveranciers van de Deense tuincentra en deze week was men er aanwezig op een van de belangrijkste beurzen voor de sector in Scandinavië: de Fagmessen 2019.

Kumar Sivanathan en Rene Steur (foto gemaakt door Jens Poulsen, Blomster, Denemarken). 

"Het is dé show voor tuincentra en supermarkten, alwaar men zich oriënteert op de het voorjaar. De beurs wordt al meer dan 20 jaar georganiseerd in januari, ook omdat veel tuincentra in deze week nog gesloten zijn." In totaal zijn er zo'n 80 exposanten present in het Odense Congress Enter in Odense.

Voor OZPlanten is de beurs een uitgelezen mogelijkheid de banden met de Deense klanten aan te halen. Naar eigen zeggen ziet men de exporteur graag komen, omdat men een breed assortiment kan aanvoeren en ook op maat kan leveren. "Bovendien kunnen wij die onderscheidende kwaliteit, waar hier echt vraag naar is en waarvoor de consument bereid is extra te betalen, leveren"

Over de afgelopen jaren heeft OZPlanten de afzet op de Scandinavische markt zien groeien. "De Deense klant is vrij trouw aan zijn leverancier. Om onze bestaande en potentieel nieuwe klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben we onlangs Kumar Sivanathan aangetrokken. Hij spreekt vloeiend Deens en kan ons helpen onze markt hier verder uit te bouwen."

Voor meer informatie:
OZPlanten
Kumar Sivanathan
E: Kumar.Sivanathan@ozplanten.nl 
Rene Steur
E: Rene.Steur@ozplanten.nl
www.ozplanten.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven