De Jong Plant presenteert Framboos Raspberry Shortcake

Komend seizoen introduceert de Jong Plant BV uit Boskoop de framboos Raspberry Shortcake in Nederland. Deze plant is een mooie uitbreiding van de succesvolle BrazelBerry plantencollectie.

De framboos onderscheidt zich van een normale frambozenstruik door haar compacte en uiterst decoratieve vorm. Raspberry Shortcake is net als de braam en bessenplanten in de BrazelBerry collectie, de perfecte mix van een sierplant en struik met extreem veel en lekkere vruchten.

BrazelBerry Raspberry Shortcake
Zoals de naam al doet vermoeden, smaakt deze framboos heerlijk zoet. De zelfbestuivende plant geeft grote, zoete vruchten in juli en september. De sappige vruchten zijn eenvoudig te plukken omdat er geen doornen aan de plant groeien.

Raspberry Shortcake is niet te vergelijken met een normale frambozenstruik, die wild groeit en opgebonden dient te worden. De compacte, bossige plant behoudt zijn sierwaarde en oogt mooi in een sierpot op het terras. Hij wordt maximaal 90 centimeter hoog.

BrazelBerry
De BrazelBerry collectie is ongeëvenaard en past perfect in de trend waarin de consument graag zelf vruchten kweekt en oogst. De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie. De bladkleur wisselt per seizoen. De BrazelBerry variëteiten zijn afkomstig van de succesvolle, Amerikaanse bessenveredelaar Dave Brazelton die vruchten kweekt voor de commerciële handel.

De collectie bevat naast framboos Raspberry Shortcake de blauwe bessenplanten Berry Bux, Jelly Bean, Pink Breeze en Peach Sorbet en de doornloze braam Baby Cakes. Alle BrazelBerry-planten zijn zelfbestuivend, winterhard en sterk. Hierdoor zijn ze perfect voor op het terras , balkon of in de moestuin.

De planten worden gekweekt door de Jong Plant BV uit Boskoop en zijn vanaf april leverbaar.

Voor meer informatie, www.brazelberry.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven