Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Addenda gaat over op 100% duurzame labels

In 2018 stelde Addenda zich tot doel het product en de keten substantieel te verduurzamen. Vanuit deze visie werd er o.a. actief gezocht naar duurzame verpakkingsmaterialen, zoals etiketten. Waar Addenda voorheen etiketten had van Polypropoleen, gaat men in 2019 over op 100% afbreekbare etiketten.

Het biodegradeerbare materiaal van de etiketten bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en 100% hernieuwbaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat de etiketten waterafstotend zijn. Daarnaast is het goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, het kan worden weggegooid in de papierbak of in de compostbak.

Tevens hebben de etiketten een nieuwe, verfrissende uitstraling (zie afbeelding).

Voor het maken van biobased materialen wordt minder energie, in de vorm van aardolie, gebruikt en de CO2-uitstoot bij de productie van deze materialen is in het algemeen lager.\


Voor meer informatie:
Addenda
marketing@addenda.info
www.addenda.info

Publicatiedatum: