Bloeiende dwergrododendron verrijkt als alternatief voor de buxus het assortiment

Nieuwe Bloombux nu ook als bol verkrijgbaar

Rododendrons kweken die op nagenoeg elke bodem groeien – aan dit doeleinde heeft de belangengemeenschap voor kalktolerante rododendrons – afgekort INKARHO – zich gewijd. Onder dit handelsmerk produceren en vermeerderen 14 boomkwekerijen een omvangrijke verscheidenheid aan veredelde en wortelechte soorten zoals de  Bloombux. Sinds de introductie op de markt in 2015 heeft de goed te snoeien en robuuste dwergrododendron zich als alternatief voor de buxus een plaats veroverd. Daarbij overtuigt de uit twee wilde rododendron-soorten hirsutum en micranthum gekruiste bloombux niet alleen door zijn hoge tolerantie tegen schadelijke insecten met klassieke buxusziekten zoals schimmel en lichtmot. Vooral zijn weelderige bloei tussen mei en juni maakt hem in de tuinvormgeving een in de ogen van de klanten gewild element dat op de nieuwe bloombux-bol bijzonder goed tot zijn recht komt.

Op de Point of Sale valt de gesnoeide vorm in de beproefde bloombux-verpakking in het zwart-roze design op. Verkocht worden de bloombux-bollen met een diameter van ongeveer 30 centimeter in 5-liter-bakken met staafetiketten in een frisse lay-out. Van de bloombux zijn er ook kleinere varianten zoals 2-liter-bakken of de Nugget by Bloombux om in bloembedden te plaatsen. Eveneens in het moderne bloombux-design wordt de eigen website van de dwergrododendron gepresenteerd, waarop de consumenten zich in het Duits, Engels, Deens, Frans of Nederlands grondig kunnen informeren over herkomst en verzorging en verkooplocaties kunnen vinden. Hoogwaardig beeldmateriaal biedt veel inspiratie voor het veelsoortige gebruik van het sterke INKARHO-merk. Zo kan de winterharde bloombux ideaal als solitair in potten worden geplant en decoreert daarmee ingangen en terrassen. Ook als afbakening van bloembedden, als kleine heg en in de vormgeving van begraafplaatsen kan bloombux waardevolle diensten bewijzen. Tegelijkertijd is de compact groeiende, brede struik met zijn vertakte groei, de kleine bladeren en de opvallende, roze bloesem een belangrijk ontmoetingspunt voor bijen en andere nuttige insecten. Heel doelgericht heeft INKARHO met de bloombuxbol voldaan aan de wens van de consument naar groene producten met een meerwaarde: „Vooral jonge tuineigenaren willen graag planten die optische voordelen combineren met ecologische. Met bloombux krijgen jonge klanten die zin hebben in een verse flair in de tuin precies wat ze willen“, aldus INKARHO-directeur Ralf Lüttmann.

Net als alle INKARHO-teelten is bloombux geselecteerd op kalktolerantie en is daardoor erg flexibel bij de keuze van de standplaats. Hij groeit op bijna elke losse tuinbodem op zonnige plaatsen en in de halfschaduw. Dankzij de zeer goede winterhardheid geeft de groenblijvende bloombux ook in de koude maanden frisse kleuraccenten, voordat dan vanaf mei de eerste bloesems tevoorschijn komen en het gemakkelijk te verzorgen buxusalternatief zijn unique selling point met vele bloesems presenteert. 

Meer informatie op www.bloombux.de


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven