Een kijkje bij Fresco Flowers

Tholen - De reis die de roos maakt van een Keniaanse kweker tot consument is er eentje die draait om efficiëntie. Van de ene koelcel naar de andere in zo kort mogelijke tijd om de kwaliteit van de bloem zo goed mogelijk te houden. Wat dat betreft, zit Fresco Flowers op een toplocatie: onder het dak van FloraHolland met de grote rozen aanvoerkoelcel om de hoek. We nemen een kijkje bij dit bedrijf.

In 2005 werd het bedrijf opgericht. Inmiddels geldt het als een van de grootste aanvoerders van een breed assortiment rozen uit Kenia en Ethiopië. Ter aanvulling op de locatie in Aalsmeer werd er in september 2018 een nieuwe vestiging in Rijnsburg geopend. 

In de verwerkingsruimte is een groep werknemers druk doende. De grote kartonnen dozen worden uitgepakt en via een lopende band verdwijnen ze voor recycling.

De stelen worden afgesneden op gelijke lengten, gebost en ingepakt in de hoes van de kweker. Daarna worden ze op water gezet met een voorbehandelingsmiddel, zodat ze klaar zijn voor de veiling.

Dit proces doet Fresco Flowers inmiddels voor 10 kwekers uit Kenia, namelijk: Timaflor, Lolomarik, Ol-Njorowa, Rift Valley Roses, Mount Kenya flowers, Alani Gardens, NIRP, Aberdare Roses, Kisima en Altima.

Om de kwaliteit te waarborgen, heeft Fresco Flowers een testcentrum ingericht, waar allerlei soorten uit het assortiment nauwlettend in de gaten worden gehouden. In deze ruimte zijn temperatuur en licht onder controle en door middel van camera’s wordt het vaasleven van de bloemen geregistreerd. 

Niet alleen kent Fresco Flowers zo precies de kwaliteit van de rozen die zij aanbieden, de kweker ontvangt een kwaliteitsrapportage zodat ook hij kan zien hoe zijn rozen het doen aan het einde van hun reis.

Voor meer informatie:
Fresco Flowers
Legmeerdijk 313
Locatie No. 143-71
Aalsmeer
T: +31 (0) 297 368 066
Gerjan Telleman, director
E: gerjan@frescoflowers.nl
Jaap Buis, marketing manager
E: jaap@frescoflowers.nl
www.frescoflowers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven