8-10 januari 2019, Expo Haarlemmermeer

Impressie Mechanisatie Tentoonstelling Vijfhuizen

Tholen - Het gaat aan de kassenteelt een beetje voorbij, maar de Mechanisatiebeurs in Vijfhuizen, in de Expo Haarlemmermeer, is vaste prik voor de toeleveranciers uit met name de bollensector. Gisteren, vandaag en ook morgen nog kunnen bollenboeren en andere geïnteresseerden in de middag & avond een bezoekje brengen.

Stuut Stigter, Kroonprint Media

Het zijn primair de Nederlandse bollenboeren en hun toeleveranciers die er de weg weten. Op het eerste gezicht veel tractoren en bolverwerkingsmachines, maar daarnaast treft men onder de ruim 100 standhouders ook energie, plant-, rooi-, en sorteermachines, computers en drones, ontsmettingskasten, spoel- en dompelbaden, verpakkingen, beschermingsmiddelen en meer.

Klaas Troost, Jonne v/d Hulst, John Vriend, Anouk v/d Meer & Jens Kofoed van Agrifirm, die producenten ontzorgen met advies en begeleiding

Over toeloop heeft men, zo blijkt uit een korte rondvraag, niet te klagen. "In vergelijking met vorig jaar is de beurs een stuk rustiger van start gegaan", vertelt Maarten van Eijk van Cleanlight, "maar we hebben nu al twee keer zoveel aanvragen gehad als op de gehele beurs vorig jaar. Minder kwantiteit, meer kwaliteit, en dat moet je hebben natuurlijk."

Eric Hogervorst (Wout Hogervorst) op de foto met zijn Smartsweep

Bollenmarkt
In de bollen heeft men de afgelopen jaren goed geboerd. Het gemiddelde jaarinkomen daalde over 2018 weliswaar iets t.o.v. de vier jaar ervoor, zo becijferde Agrimatie eind vorig jaar, maar ligt nog steeds op een goed niveau. De prijsvorming was, m.u.v. de lelies, eveneens goed te noemen. Het droge en warme weer zorgde voor wat kleinere maten en een zekere schaarste, maar had juist een extra plus in de voorverkoop voor dit jaar tot gevolg. Als enige puntje van zorg meldt men dat het areaal tulpen wel erg hard groeit, wat op zeker moment tot een overproductie kan gaan leiden.

Maarten v. Eijk van Cleanlight

Herman v/d Jagt van Hans van der Poel

Walter Hund, Sascha Larsen, Envy Cheung & Caroline Leeuwen Burgh van Unicarriers

Jornt Oosterhoff, Ralph Burgethout, Marcel Riemen & Jaap Burgerhout van EXPIRION

Veel aanloop in de stand van Interpolis

Kurt v/d Plas en Jan Koopman van  BASF. Het bedrijf presenteert op de beurs o.a. het nieuwe concept AllStar, waarmee bij bollen (zoals gladiool) droogrot wordt voorkomen

Alex en Dick v. Dooren van Van Dooren Transport, samen met, aan de linkerkant, Ruud Warmerdam

Peter v. Wijk, Marcel Moor, Wilco de Hoge & Sjaak Neuvel. Gezamenlijk presenteerden zij het bedrijf waar de sterke punten van Bercomex en Schouten in samenkomen, namelijk INVARO.

Sander Klaver, Agra Techniek

Pascal Geerdink en Wouter op ’t Veld (TIBO) presenteren de afzuigtechniek

Martin van Schie van Troostwijk

Ed Zonneveld en Nathalie Warmerdam, Eval

Leontine Langner (Delphy), Anne Marie v. Dam (Bodem&Groen) en Bob de Groot (Agro ontwikkeling) staan samen op de beurs en vullen elkaar mooi aan in verschillende projecten en onderzoeken.

Havatec presenteert de snijbloemenverwerking

Voor meer informatie over de beurs klikt u hier


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven