Quinty Trustfull krijgt eigen tulp

TV-persoonlijkheid Quinty Trustfull doopt zaterdag 19 januari, Nationale Tulpendag 2019, haar eigen tulp. De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. De nieuwe tulp wordt aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers.

Arjan Smit, namens de kwekers: “Dit jaar willen wij aan het begin van een nieuwe tulpenseizoen Quinty Trustfull eren. Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling. Deze eigenschappen komen precies overeen met de nieuwe tulp en het thema van Tulpendag 2019: Flowerpower. Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker.” De nieuwe tulp draagt de naam: Tulipa ‘Quinty Trustfull’. In 2008 doopte Quinty Trustfull ook al een tulp: Tulipa ‘Pink Ribbon’.

Quinty Trustfull doopte in 2008 Tulipa ‘Pink Ribbon’. Op zaterdag 19 januari doopt zij haar eigen tulp. (fotocredit: TPN)

Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Nederlandse tulpenkwekers leggen dan een reusachtige pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op de Dam in Amsterdam. Iedereen, ongeacht achtergrond of nationaliteit, is van harte uitgenodigd om gratis een bosje tulpen te komen plukken. Er worden gasten van maar liefst 100 verschillende nationaliteiten verwacht. Daarmee komt het verbindende karakter van Tulpendag tot uiting. Voordat de poorten van de tuin opengaan, is de kleurrijke bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal Quinty Trustfull de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om gratis een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op). Het tulpenseizoen duurt tot en met mei.

bron: Alpha Communications


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven