Vietnamese overheid geeft akkoord voor 425 hectare hightech landbouwprojecten

De provincie Quảng Nam heeft toestemming gegeven voor hightech landbouwprojecten in het Thăng Bình-district en de gemeente Điện Bàn op 425 hectare grond met een totale geplande investering ter waarde van 199 miljoen euro tegen 2024.
 
Het project zal in het eerste kwartaal van dit jaar worden gebouwd en bestaan uit een groenten- en bloemenkwekerij met geavanceerde technologieën. Er zal ook een productie-verwerkingszone en -infrastructuur worden ontwikkeld, evenals veehouderijen en een voorzieningsgebied op 278 hectare in Bình Dương Commune, ten oosten van de provincie Quảng Nam.

De provincie stemde er ook mee in om T&T Group een 147,72 hectare hightech teeltfaciliteit en onderzoeks- en ontwikkelingszone te laten ontwikkelen in Điện Bàn Town.

Dit zullen de eerste twee particuliere hightech landbouwprojecten in de provincie en centraal Vietnam zijn. Volgens het bedrijf zal de productie in 2024 van start gaan.

Eerder hadden twee investeerders - Tr jointng Hải en Hoàng Anh Gia Lai - ingestemd met een joint-venture agroforestry-project met een totale investering van 534 miljoen euro in de provincie. Het richtte zich op fruitteelt en meubelproductie voor export.

De provincie ontwierp ook een acclimatiseringsstrategie om Ngọc Linh-ginseng van de berg Ngọc Linh (tussen Quảng Nam en Kon Tun-provincies) naar bergachtige gebieden in het hele land te brengen voor ontwikkeling op grote schaal als een belangrijk gewas om het inkomen onder etnische groepen te verhogen.

Op een conferentie ter promotie van investeringen in 2017 verleende Quảng Nam investeringslicenties aan 32 projecten met een totaal geregistreerd kapitaal van 13,8 miljard euro. Tot op heden heeft de provincie 135 directe buitenlandse investeringsprojecten aangetrokken met een geregistreerd kapitaal van bijna 4,8 miljard euro.

De provincie heeft 857.628 hectare beschermd bos en landbouwgrond - 82 procent van het gebied van de provincie - waarvan 115.000 hectare is gereserveerd voor landbouwproductie.

Volgens het laatste rapport verdienden de landbouw-, vis- en bosbouwsectoren in 2013 502 miljoen euro aan inkomsten.

Quảng Nam keurde ook een instandhoudingsprogramma goed voor acht waardevolle en met uitsterven bedreigde planten, waaronder ginseng, codonopsis, peper, kaneel, rotan en witte maïs.

Bron: VietnamNews / www.agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven