Focus on Gerbera gaat verder als coöperatie Summit Gerbera

Focus on Gerbera is vanaf 1 januari 2019 een coöperatie met een nieuwe naam Summit Gerbera. Het doel van de nieuwe structuur is om de samenwerking tussen de telers te intensiveren en klaar te zijn voor de toekomst. Summit Gerbera bestaat uit negen telers van grootbloemige gerbera’s en mini gerbera’s. In totaal beslaat de coöperatie een areaal van 32 hectare.

"Met het oog op de toekomst zien we als individuele telers meer kansen en mogelijkheden wanneer wij onze krachten bundelen", zegt voorzitter Jaré Reijm van Summit Gerbera. "We gaan intensiever samenwerken op het gebied van kennis delen, teeltuitwisseling, duurzaamheid en verpakkingen. Door die intensievere samenwerking creëren we ook een groter draagvlak."

Hogere retailsegment en groothandel
Summit Gerbera richt zich met grootbloemige en minigerbera’s voornamelijk op het hogere retailsegment en het groothandelskanaal in Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa. Jaré Reijm: "Door middel van hoge servicegerichtheid, digitalisering en een breed assortiment met mogelijke assortimentsuitbreiding verwachten we klaar te zijn voor de toekomst. Met dat brede assortiment willen we gaan fungeren als one-stop-shopping aanbieder."

Presentatie nieuwe naam en huisstijl
In het voorjaar staat een klantendag gepland waarop de kersverse coöperatie het logo met bijbehorende huisstijl presenteert. Vanaf 1 januari heeft Summit Gerbera één hoofdnummer op veiling Royal FloraHolland en hebben alle leden een subnummer. "Dit moet het overzicht en de duidelijkheid in de communicatie van Summit Gerbera en onze leden vergroten."

Bron en beeldmateriaal: Summit Gerbera


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven