Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JEM-id maakt kinderen enthousiast voor digitale wereld van de tuinbouw

Op de laatste zaterdag van de kerstvakantie organiseerde JEM-id de tweede editie van het Kids Tech Event, speciaal voor kinderen van klanten. Meer dan 50 kinderen tussen de 7 en 16 jaar leerden hoe ze robots kunnen laten bewegen, bouwden LEGO-voertuigen die aangedreven werden door een motortje en maakten kennis met programmeren via gave apps. Deze kinderen en tieners hebben én zijn de toekomst. JEM-id wil graag deze generatie enthousiast maken voor de digitale innovaties in de AGF- en sierteeltsector.

De kinderen en tieners werden op deze ochtend enthousiast gemaakt voor het software vak en de digitale toekomst. De kinderen tot 11 jaar hadden een ander programma dan de tieners t/m 16 jaar. Zo werd er voor genoeg uitdaging voor iedereen gezorgd.

Codes kraken en robots besturen
Met behulp van gave apps maakten de kinderen kennis met programmeren. Zo gaven ze karakters in de apps instructies zodat deze een bepaalde beweging gingen maken, werden er codes gekraakt en puzzels opgelost. De echte software-kenners van JEM-id waren uiteraard ook aanwezig. Zij gaven de kinderen tips en tricks.

Daarnaast hebben de kinderen met behulp van DigiTech Westland robots en voertuigen in elkaar gezet en programmeerden ze deze op zo’n manier dat de robots en voertuigen konden bewegen.

Door te doen en te ontdekken, leerden de kinderen meer over de technieken van deze tijd en de toekomst.

Klimaatcomputers bouwen en eigen muziek beats programmeren
De skills van een 7-jarige zijn niet te vergelijken met de skills van een 16-jarige. Daarom werd er speciaal voor de oudere kids een ander uitdagend programma in elkaar gezet. Tijdens het leren programmeren met behulp van de gave apps, leerden de 11- t/m 16-jarigen hoe ze hun eigen muziek beats kunnen maken. Daarnaast bouwden zij een echte klimaatcomputer. Ze leerden hiermee hoe ze de juiste hoeveelheid water kunnen geven aan planten door sensoren te gebruiken en robots te programmeren. Echt de toekomst van de tuinbouw dus!

Vanja van der Palm van JEM-id zegt hierover: ‘Wij vinden het belangrijk dat ook deze doelgroep kennis maakt met de digitale toekomst. Vooral de oudsten die meededen, denken al na over hun vervolgopleiding. We hopen ze door middel van dit event enthousiast te maken voor het software vak. Het zou erg leuk zijn om ze na een paar jaar weer terug te zien bij JEM-id!’


Voor meer informatie:
JEM-id BV
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-642622
info@jem-id.nl
www.jem-id.nl

Publicatiedatum: