Peter Vrouwe, Hoven & de Mooij

"Met kleur behandelde bloemen zijn bezig aan een opmars"

Tholen - “De koper is brutaal genoeg om te vragen wat en hoe hij iets wil hebben, maar de kweker ontvangt die informatie vaak niet.” Aan het woord is Peter Vrouwe van Hoven & de Mooij. Deze groothandel, gevestigd onder het dak van de veiling van Aalsmeer, gaat al ruim 40 jaar mee in de branche. “Wij zijn de groothandel van de exporteurs”, legt Peter uit. “Exporteurs en kopers komen bij ons om hun bestelling compleet te maken en iets aparts te vinden.”

Verandering in artikelgroep
In al die jaren leerde men de bloemenmarkt goed kennen. “Rozen zijn nog altijd een belangrijk product, maar de diverse andere productgroepen zijn bij ons bezig aan een opmars. Denk hierbij aan tulpen, zomerbloemen ander bolgewassen. Maar ook met kleur behandelde bloemen, rainbowed roses in elk denkbaar kleurenpalet, of rozen met een chocodip of topping die het goed doen met de bloemenfeestdagen.” Het zijn de gekleurde producten waar de groothandel met name bekend door is. Die behandeling is tegenwoordig niet alleen voorbehouden aan de rozen, ook orchideeën, tulpen en chrysanten en andere producten krijgen een opvallend kleurtje.

"Met nieuwe, opvallende producten gaan wij voor de kweker op onderzoek uit bij onze klanten. Tenslotte is niet elk product geschikt voor elke markt", vertelt Peter. "We kennen de markt goed en kunnen daardoor vaak ook vertellen in welke landen het product wel of niet zal aanslaan. Dat koppelen we terug naar de kweker. We adviseren hen ook over hoe zij hun product het best in de markt kunnen zetten. Het gaat dan om de verpakking of het aantal bloemen per eenheid.”

Service-gericht
Hoewel de bloemenketen steeds efficiënter en directer wordt, gaan de zaken bij groothandel Hoven & de Mooij goed. “Er blijven alleen tussenschakels over die waarde toevoegen. Wij voegen die waarde toe door kleinschalige kwekers te helpen hun product te vermarkten en door kopers te ontzorgen.”

Voor meer informatie:
Hoven & De Mooij / PortalFlora
Peter Vrouwe
Bloemenveiling FloraHolland
Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer
Locatie: 0.23
T: +31297800900
E: peter@portalflora.nl
www.portalflora.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven