teelttip Koppert Biological Systems

Spint in roos: alertheid is geboden!

Na enkele rustige maanden neemt de spintdruk in roos weer toe. Dat betekent tijd voor actie: intensiveer het scouten zodat u indien nodig snel kunt ingrijpen.

Bij veel rozentelers stond de aandacht voor spint de afgelopen maanden op een laag pitje. Logisch: de spintdruk op de bedrijven was laag. Maar door het schrale weer in combinatie met de oostenwind, moet er nu weer meer gestookt worden en ontstaat een droger kasklimaat. Ideale omstandigheden voor spint, die dan ook snel oprukt. Het advies is daarom om intensiever te gaan scouten zodat u snel kunt schakelen als u spintmijten aantreft.

Vindt u spint in uw gewas, dan zijn er diverse opties. U kunt kiezen voor een lokale haardbestrijding of een volveldse toepassing met Spidend (de galmug Feltiella acarisuga) of Spidex (de roofmijt Phytoseiulus persimilis). Deze producten kunt u altijd inzetten, ook in combinatie met andere roofmijten. Daarnaast hoort de toepassing van Spical Ulti-Mite (de roofmijt Neoseiulus californicus) tot de mogelijkheden. Het gebruik hiervan wordt geadviseerd wanneer sprake is van een ruimere introductie-interval bij de inzet van de trips-roofmijten Swirskii-Mite, Montdo-Mite of Limonica. In de tussenliggende perioden kunt u Spical Ulti-Mite toepassen.

Kortom: er zijn vele opties om spint de kop in te drukken. Maar een effectieve spintbestrijding begint bij goed en intensief scouten zodat u wéét wanneer de spintdruk oploopt en u actie moet ondernemen.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven