Colin Kok, Hoogeveen plants

"Medewerkers zijn succesbepalende factor binnen ons bedrijf"

Tholen - Dit jaar bestaat Hoogeveen plants 30 jaar en dat, zo vertelt commercieel manager Bob Hoogerdijk, heeft men gevierd ook. De kweker bedient haar klanten met een breed assortiment klimplanten, fruitplanten, bamboe, grassen, varens en helleborus en heeft in totaal de beschikking over zo’n 34 hectare productieoppervlak verdeeld over 11 productielocaties. Elke locatie is verantwoordelijk voor een vaste productgroep. Er werken zo’n 40 vaste medewerkers.

De groei en het succes van het bedrijf schrijft Bob toe aan de mensen die het bedrijf maken. “Ons team bestaat uit gedreven mensen met passie voor het leveren van kwaliteit. De medewerkers zijn dan ook de succesbepalende factor binnen ons bedrijf.”

Wie daarvan kan getuigen, is Colin Kok, een echte ‘boskoper’ en sinds een maand of negen werkzaam bij de kwekerij. “Ik werkte voorheen in de bancaire sector, bij de Rabobank, en werd benaderd voor een functie als accountmanager bij Hoogeveen Plants. Dit was een switch waar ik eerst veel over heb gesproken met mijn vriendin en schoonvader, die uit de sector komt en met Bob Hoogerdijk, die mij meteen raakte met zijn enthousiasme. Daarnaast trok de positiviteit van Nick Nieuwesteeg, een goede vriend en wiens plek ik overneem, mij over de streep.”

Twee april 2018 was zijn eerste werkdag en liep hij op alle afdelingen een tijdje mee om het bedrijf te leren kennen. Oók het orders pakken was onderdeel van de inwerkprocedure, waar hijzelf en zijn nieuwe collega’s niet zonder ironie om konden lachen. “‘Was je nu maar bij de Rabobank gebleven hé’, zeiden ze tegen mij als ik met mijn ellebogen op de grond zat. Hoe vaak ik dat wel niet gehoord heb..”

Samen met collega's Tim en Martijn neemt hij nu de verkoop voor zijn rekening. Tim neemt de tuincentra voor zijn rekening, Martijn de supermarkten en online verkoop en Colin kreeg de bouwmarkten door heel Europa. "Zij hebben mij in het begin geweldig goed geholpen, want zeker op teeltvragen had ik lang niet altijd overal direct het juiste antwoord.”

Inmiddels zijn we negen maanden verder en heeft hij het uitstekend naar zijn zin. Zozeer zelfs, dat hij naar eigen zeggen als vanzelf verknocht is geraakt aan het product en de bedrevenheid van zijn collega’s. “Tegenwoordig trek ik mijn vriendin mee naar een tuincentrum of een bouwmarkt om te kijken hoe onze planten erbij staan. En dan sta ik veel te lang bij de plantentafel. Even alle etiketten recht zetten en dan sta ik verbaasd over mezelf. Ik heb het zogezegd wel te pakken en ik ben er trots op dat ik voor zo een mooi bedrijf mag werken."

Voor meer informatie:
Hoogeveen Plants
Denemarkenlaan 14
2391 PZ Hazerswoude
T +31 172 235 793
F +31 172 404 200
www.hoogeveenplants.nl 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven