Kwekerij van Winden helpt verwarring de wereld uit

Duidelijkheid in plantnaam Curio ‘Mount Everest’

Curio ‘Mount Everest’, ook wel Senecio ‘Mount Everest’ genoemd, vindt zijn oorsprong in de droge gebieden van een Afrikaans berglandschap. Kwekerij van Winden produceert de plant nu al zo'n acht jaar en in die tijd is er een onafgebroken groei geweest in de vraag, die vandaag de dag nog steeds doorgaat.

Foto: Van Winden Erica BV

Tijdens de introductie van de plant is deze om een of andere reden zowel Senecio als Curio genoemd. De volledige naam zoals de plant omschreven staat in het CVPO, het register voor beschermde plantenrassen in Europa, is Curio ficoides ‘Mount Everest’ (syn. Senecio ficoides). Daarmee is het niet fout gezegd om de een of de ander te gebruiken, maar het schept wel onduidelijkheid. Een deel van de mensen, die de plant kennen, gebruiken Senecio. Een ander deel gebruikt de naam Curio. Die laatste ziet van Winden als de hoofdnaam vanaf nu.

De kweker van de plant wil af van de onduidelijkheid en benoemt de plant alleen nog maar als Curio ‘Mount Everest’. Met dit bericht hoopt de kweker dat ook de klanten en consumenten van dit product meegaan in een eenduidige naam ten goede van duidelijkheid voor iedereen en het product.

Van Winden Erica b.v.
Warmoesweg 23
7887 TP Erica
www.vanwindenerica.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven