Volledig recycleerbare plantenpotten, vermeerderings- en kweekbakjes in nieuwe maten

Pöppelmann TEKU zal zijn op de IPM Essen enkele uitbreidingen in het assortiment volledig recyclebare plantenpotten presenteren. Het betreft o.a. toevoegingen aan de serie vermeerderings- en kweekbakjes, evenals een grotere selectie van vierkant-ronde bakken.

Pöppelmann blue
Pöppelmann blue is een initiatief waarin men zich volledig inzet voor een gesloten materiaalcyclus. Pöppelmann TEKU draagt ​​hieraan bij met volledig recyclebare plantenpotten. In de kleur "Recycling Blue" zijn de potten gemaakt van Pöppelmann PCR, een puur van de consument afkomstig gerecycled plastic. Het plastic dat hiervoor wordt gebruikt, komt volledig uit de recycleerbare afvalinzameling van Der Grüne Punkt - Duales System Deutschland (DSD). De potten zijn honderd procent recyclebaar. Nadat ze zijn gebruikt, worden ze ingeleverd bij de inzameling van recyclebaar afval. Hierdoor ontstaat een volledig gesloten materiaalcyclus in een en hetzelfde stadium van de waardeketen. De volgende series plantenpotten zijn nu ook beschikbaar in Pöppelmann PCR: VCG, VCH, VCK en VTG.

New propagation and nursery trays
Daarnaast is de BP-serie voor teelt- en kweekbakken uitgebreid met drie innovatieve toevoegingen. Met een volume van 76 ml is BP 3153 / 60 T ideaal voor pluggen met een hoogte tot 48 mm. Nokken die in de profielbodem van de lade passen zorgen voor een veilig transport. Versie BP 2854 / 72 heeft een volume van 59 ml en biedt een optimale ruimtelijke benutting met 476 planten per vierkante meter. Met een randhoogte van 21 mm zijn de trays ideaal om te printen of uit te rusten met zelfklevende labels en RFID-tags. De trays BP 3153 / 28 bevatten een zeer nuttige conische vorm van 12 graden en een afgeronde bodem om te voorkomen dat planten daarop terechtkomen. Hierdoor is het gemakkelijker om de trays weg te halen. Een sleuf in de bodem zorgt voor uitstekende ventilatie en goede irrigatie en drainage.

Vierkant-ronde bakken: uitgebreid series en opvallend design
Nieuwe, ruimtebesparende, vierkante bakken: de MQF-serie van Pöppelmann TEKU wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verbeterd ruimtegebruik in vergelijking met het gebruik van standaard ronde potten met hetzelfde volume. De serie omvat nu ook MQF 16 x 16 x 21,5 cm en MQF 18,5 x 18,5 x 25 cm. Beide modellen zijn uitgerust met de gerenommeerde meergatige bodem, die optimale irrigatie en drainage mogelijk maakt. De vierkante MQF-bakken in de afmetingen 18,5 x 18,5 x 25 cm zullen in de toekomst ook op maat gemaakt kunnen worden. Tijdens de productie maakt Pöppelmann TEKU gebruik van het beproefde IML-proces (in-mould labeling). Bij dit proces worden voorbedrukte labels rechtstreeks aan de plantenpot bevestigd, waardoor een hoogwaardige en visueel aantrekkelijke eenheid ontstaat. Op deze manier kan het label niet opzettelijk of onopzettelijk worden verwijderd.

Pöppelmann TEKU staat op de IPM Essen 2019 in Hall 2, bij Booth 2D31.

Voor meer informatie:
Pöppelmann
www.poeppelmann.com

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven