De tuintrends van 2019 volgens PanAmerican Seed

Vooruitkijkend naar 2019 is PanAmerican Seed erg enthousiast over alle kansen die het nieuwe jaar biedt. Tuinieren en de groene levensstijl zitten in de lift en het team voelt dat het productassortiment er klaar voor is om op de markt te komen en impact te hebben op kassen en hun klanten.

door Claire Josephson, Product Marketing Manager voor PanAmerican Seed

Hieronder staan ​​enkele tuintrends die we in 2019 gaan zien:
 
Pantone kleur van het jaar: Living Coral
Toen de kleurexperts van Pantone haar jaarlijkse kleurkeuze bekendmaakten, doorzochten veredelingsteams onmiddellijk hun palet van planten om een match voor de tuin te vinden. Living Coral is "levendig" volgens de kleurenexperts. Het verlevendigt en geeft energie aan binnen- en buitenruimtes. PanAmerican Seed is blij dat onder meer de kleuren van Revolution Gerbera, Double Zahara Zinnia, Wave Spreading Petunia overeenkomen met Living Coral.


 
Groenten en kruiden leven
Het verbouwen van je eigen voedsel heeft zoveel voordelen: het eten van lokale producten geeft genot en tuinieren bevordert de geestelijke gezondheid. Zo wint groente uit eigen tuin de harten van de volgende generaties. Het geeft voldoening om gasten een maaltijd van eigen bodem te serveren. Daarnaast geniet de hedendaagse moestuinier van de hele ervaring en zoekt naar unieke manieren om te telen en hun producten te gebruiken. PanAmerican Seed multi-pellets bieden hydroponische opties voor de technische tuinman, terwijl de HandPicked Vegetables-collectie hoogwaardige groenten en kruiden bieden met eigenschappen die passen in de kleinere ruimtes van vandaag met eerdere en langere oogsten.


 
Binnen- en potplanten
Kamerplanten zijn terug! Deze levende decorstukken reinigen de lucht, verbeteren uw humeur en laten u uw verzorgende kant ontdekken. PanAmerican Seed ziet deze beweging ook als een brug naar buitenshuis tuinieren. Onze succesvolle potplanten, zoals de Sunflower SunBuzz en Exacum, voldoen aan de hedendaagse behoeften. Onze uitbreiding naar pepers en sierfruit voor binnenshuis is de nieuwe trend en we zijn er klaar voor om voort te bouwen op de interesse van de consument voor deze categorie.


 
De heropleving van impatiens
Het verlies van impatiens door ziekten heeft de afgelopen jaren nogal een leegte achtergelaten in consumententuinen en pro-landschapsaanplantingen. Dankzij de opkomst van genetica die een hoge resistentie tegen Plasmorpara obducens vertonen, de oorzaak van de valse meeldauw bij impatiens, kan weer worden voldaan aan de marktvraag. De nieuwe Beacon Impatiens van PanAmerican Seed zal zijn debuut maken tijdens de California Spring Trials en te vinden zijn op vakbeurzen in 2019.


Voor meer informatie 
PanAmerican Seed
www.panamseed.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven