Brexit: Transporteurs en veiling houden rekening met chaos

Groot-Brittannië stapt 29 maart uit de Europese Unie. Of dat met afspraken zoals opgenomen in het akkoord gebeurt of zonder, de zogenaamde harde brexit, bepaalt het Britse parlement in de week van 14 januari. Westland drijft veel handel met het Verenigd Koninkrijk en vervoert veel versproducten naar het eiland. De transporteurs, maar ook de bloemenveiling, beleven spannende tijden en houden rekening met chaos. "De regeringen laten het erop aankomen."

Het Hele Westland schrijft erover. De eerste gevolgen van brexit zijn in het afgelopen jaar al voelbaar geworden. "De afgelopen periode is de vraag naar bloemen vanuit het Verenigd Koninkrijk gedaald," ziet Royal FloraHolland woordvoerder Michel van Schie op de veiling. "Dat heeft te maken met de waardedaling van de pond. Bloemen zijn duurder geworden in Engeland." Lees hier het hele artikel.

Het AD interviewde Winand Quadvlieg van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. Die zegt: "Als bloemen één of twee dagen later in de winkel liggen, zijn ze gewoon minder waard. Klaar. Maar het erge is dat je mogelijk in maart pas weet waar je aan toe bent. Om eerlijk te zijn: het is schandalig dat dit zo slecht gemanaged wordt in het Verenigd Koninkrijk.’’ Het artikel van het AD lees je hier.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven