Dümmen Orange lanceert Basewell en GreenGuard Poinsettia's op IPM 2019

Dümmen Orange presenteert op de IPM 2019 in het Duitse Essen  nieuwe ontwikkelingen zoals de lancering van Basewell en GreenGuard Poinsettia's op de Europese markt.

Basewell
"Basewell is een nieuwe productvorm gereproduceerd op offshore productielocaties, die de voordelen van onbeworteld stek combineert met die van geworteld stek. Dit uitgangsmateriaal is verder ontwikkeld dan onbeworteld stek, met een zichtbare wortelvorming die rechtstreeks planten in de eindpot mogelijk maakt. Basewell is snel en efficiënt op te potten zonder uitval. De reeds aangelegde wortels reageren snel na het oppotten en groeien uniform weg. Daardoor kan de teler aanzienlijk besparen op de arbeid en kan hij de vermeerderingsruimte in de kas beperkt houden. Het maakt het voor de teler mogelijk om zich veel strikter aan teeltschema's te houden doordat de vermeerdering gelijkmatiger verloopt en er ook in het interne transport veel minder oponthoud is."

GreenGuard Poinsettia's
"De duurzaam geteelde poinsettia's die zullen worden getoond in Hal 2 zijn het resultaat van de invoering van het GreenGuard protocol (‘Minimal Chemicals, Maximum Quality’). Dümmen Orange werkt met oog voor innovatie en duurzaamheid aan een toekomst waarin stek wordt geproduceerd met significant minder chemische gewasbeschermingsmiddelen om mens en milieu. Het GreenGuard-programma speelt in op de groeiende vraag van onze klanten naar duurzame producten die met minder gewasbeschermingsmiddelen zijn geteeld. De weg daarnaartoe is met de geïntegreerde gewasbescherming duidelijk uitgestippeld. Meer producten zullen spoedig volgen."

Dümmen Orange is op de IPM 2019 uitgebreid vertegenwoordigd met drie stands: Het complete Dümmen Orange assortiment wordt gepresenteerd op de stand in Hal 2. Daar zijn ook de laatste innovatieve ontwikkelingen te zien, onder meer op het gebied van duurzaamheid.
Op de 12 m2 Royal FloraHolland-stand in Hal 1 (nr. 10) laat de veredelaar haar kant-en-klare rozen voor de retail zien.
In het Discovery Center in Hal 8A worden in totaal zeven retail-concepten getoond, zoals Calandiva en I´CONIA

Potplanten
Ook toont het bedrijf noviteiten op het gebied van potplanten waaronder nieuwe potchrysanten (Chrystal Solar en All Breeze), poinsettia's (Freya en Embla), potanjers (Confetti Garden Pink Panthe) en kalanchoës (Willis).

Perennials
Uit het assortiment vaste planten en nieuwe voorjaarsbloeiende rassen toont Dümmen Orange de nieuwe Aubrieta-serie Rock On in blauw en roze, de Saxifraga Scenic in rood en wit en de Sweet Daisy-serie.

Snijbloemen
Wat betreft snijbloemen zijn er twee snijchrysanten highlights: Pina Colada en Bacardi White.

Pot calla's
Op de IPM worden drie nieuwe pot calla's geïntroduceerd: Bloody Mary met rode bloemen en donker gespikkelde bladeren, de gele Monte Carlo (pot- en snij) en Peter’s Pride met felroze bloemen op donkergroen gespikkeld blad - genoemd naar veredelaar Peter Beckman.

Annuals
Bij de nieuwe eenjarigen is er aandacht voor tuinbegonia I´CONIA Portofino, Petunia SweetuniaTM Miss Marvelous, nieuwe types Coleus en een nieuwe serie SunStanding in zes afzonderlijke kleuren. 

Retail Solutions
Dümmen Orange laat op de IPM ook drie nieuwe retail solutions zien. Daarbij is de Potunia-serie die 23 rassen omvat, waaronder velen met een speciale kleurstelling en het nieuw samengestelde Green Idols-concept dat introducties telt als Green Idols Rose en een selectie van de beste rassen uit de Green- en Summer Idols-series.

Voor meer informatie
Dümmen Orange
www.dummenorange.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven