Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Druiventelers onderzoeken plantaardige en 'hybride' technologieën

Frankrijk verbiedt neonicotinoïden en beperkt het gebruik van beschermingsmiddelen

Met ingang van 1 september 2018 is het verboden om alle Neonicontinoid-pesticiden te gebruiken in Frankrijk, omdat vermoed wordt dat ze de bijenpopulatie doden. De nieuwe Franse wet maakt het ook illegaal om na 2020 chemische gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken in park of openbare plaatsen, ten straffe van een boete van 30.000 euro en zes maanden gevangenisstraf. Volgens de Telegraph (Henry Samuel, 31 augustus 2018, Parijs) is Frankrijk het eerste land in Europa dat alle vijf gewasbeschermingsmiddelen verbiedt waarvan onderzoekers geloven dat ze de insecten doden. Daarom zijn wijnbouwers in Frankrijk op zoek naar nieuwe instrumenten voor duurzame gewasbescherming.

De vice-president R&D en bedrijfsontwikkeling van STK Shay Shanan zei: "STK's plantaardige biopesticiden en hybride producten bieden momenteel duurzame oplossingen voor telers in meer dan 30 landen, en er is geen twijfel dat deze technologieën telers in Frankrijk kunnen helpen om te voldoen aan de nieuwe regelgeving. Voor nieuwe gebruikers van biologische producten worden Timorex Gold en Regev ten zeerste aanbevolen. Regev is een nieuw hybride product met een zeer eenvoudige aanpak, die op precies dezelfde manier wordt toegepast als de huidige chemische bestrijdingsmiddelen van de telers, zonder menging, wat resulteert in veel lagere residuniveaus en veel beter resistentiemanagement."

Voor meer informatie: 
www.stk-ag.com/ 

Publicatiedatum: