"Nog steeds een groeiende vraag naar de phalaenopsis"

Het is een interessant jaar geweest voor de phalaenopsis (vlinderorchidee). Door het overschot aan planten lagen de prijzen in heel Europa laag. Toch klaagt Daniel Pass van Double H Nurseries in het Verenigd Koninkrijk niet. 

Glitters en innovatie
“Er is nog steeds een groei in de vraag", zegt Daniel Pass. "Dit komt door de innovaties in het product. De laatste jaren zijn orchideeën steeds meer gepresenteerd als een geschenk door potten van keramiek te gebruiken. Dat was het beste dat je kon krijgen. Tegenwoordig zijn de planten echter beschikbaar in aparte vormen en worden ze versierd met lichtjes en glitters. Telers en leveranciers gaan op zoek naar de grenzen om planten te leveren die we nog niet eerder hebben geleverd. Sommige mensen zijn dol op glitters maar anderen hebben er een hekel aan, omdat ze het zien als schadelijk micro-plastic. Het goede nieuws is echter dat we nu ook biologisch afbreekbare glitters hebben."

Binnenshuis tuinieren
Volgens Daniel groeit de populariteit van huisplanten in het algemeen ieder jaar. Binnenshuis tuinieren, zoals ze het in het VK noemen, is een grote trend. Door planten in het interieur te gebruiken, wordt de natuur naar binnen gebracht. De populariteit van varens en groene planten neemt nog steeds toe.

Gemaximaliseerde rozenproductie
Double H Nurseries levert aan Engelse supermarkten als Waitrose, M&S, Tesco en Sainsbury’s. Naast de phalaenopsis leveren ze ook rozen en chrysanten. "We hebben de productie van onze rozen dit jaar gemaximaliseerd. Omdat er meer vraag naar was, hebben we de productie hiervan gedurende het jaar flink vergroot."

Brexit
Vooruitkijkend naar 2019 is Brexit moeilijk te negeren. "We telen en importeren, dus er zullen voor ons voor- en nadelen aan iedere deal zitten. Door Brexit zullen onze producten nog competitiever worden voor Engelse retailers ten opzichte van onze concurrentie in Europa. De prijzen van de materialen, die we in Europa kopen, zullen echter ook gaan stijgen. Ook zijn we een grote werkgever, dus arbeid is ook een zorg van ons. We hebben duidelijkheid en steun van de overheid nodig over wat er gaande is en we moeten nog nauwer samen gaan werken met onze klanten, de Engelse supermarkten."

Voor meer informatie:
Double H
Gore Road,
New Milton,
Hants, BH25 5NG
Tel: 01425 616565
enquiries@doubleh.co.uk
www.doubleh.co.uk 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven