‘Nikolay Pirogov’ is de naam

Tulp krijgt Russische doopnaam

Ter gelegenheid van de opening van het nieuw ingerichte Museum Nikolay I. Pirogov op 19 december 2018 door het Militair Medisch Museum in Sint-Petersburg is een tulp gedoopt met de naam 'Nikolay Pirogov'. 

Inge F. Hendriks heeft het initiatief tot naamgeving van de tulp genomen. Zij werkt onder begeleiding van prof.dr. P.C.W. Hogendoorn, decaan van het Leids Universitair Medische Centrum aan een proefschrift over “De geschiedenis van de geneeskunde in het 19de eeuwse Keizerlijk Rusland met als speerpunt Nikolay I. Pirogov”. Binnen dit project is er nauwe samenwerking met het Militair Medisch Museum, de Militair Medische Academie genaamd S.M. Kirov en de Anatoly Sobchak Foundation.

Wim Boon sr. en Wim Boon jr. van Boon Export B.V. en de Axel Vroling en Mark Ruiter van Marax Tulips V.O.F. hebben het initiatief omgezet naar het huidige resultaat en evenement. Een belangrijk onderdeel van de openingsceremonie was de doop van een Nederlandse wit-rode triumph tulp. De tulp ontstaan door de ‘Kung Fu’ met de ‘Gavota’ tulp te kruisen.

Het zijn “de doopouders” prof.dr. Fisun, hoofd van de Militair Medische Academie; prof.dr. Kotiv vice voorzitter van de Russisch chirurgische Vereniging genaamd Pirogo; prof.dr. Budko, directeur Militair Medisch Museum; de heer I. Scheers vice-consul-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden te Sint Petersburg; en drs. Inge F. Hendriks, promovendus van het Leids Universitair Medisch Centrum, die aan de tulp de naam ‘Nikolay Pirogov’ hebben gegeven.

De ‘Nikolay Pirogov’ tulpenbol kan vanaf half januari tot eind april worden gebroeid in kassen. Bovendien is het een fraaie bolbloem om als snijtulp op de vaas te zetten, maar ook om eind september / begin oktober in de koude grond in de tuin te planten op 10 centimeter diepte en 5 centimeter van elkaar verwijderd.

Voor meer informatie:
Boon Export
Marax Tulips V.O.F.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven