... en cursussen in Nederland van start

Floweracademy geeft cursussen in Cambodja

In december 2018 zijn de eerste cursussen gegeven door Lucas Jansen van Floweracademy.NL in Phnom Penh, Cambodja. Nadat in juni 2018 Floweracademy.NL 12,5 jaar bestond en Lucas Jansen zijn zestigste verjaardag vierde, is het idee ontstaan om in Cambodja met cursussen te starten om op deze wijze mensen die minder in aanmerking komen om cursussen te volgen de kans te geven zich te ontwikkelen.

De vele jaren ervaring van Lucas bieden de mogelijkheid om zijn kennis over bloemen en planten, bloemsierkunst, kennis over bloemenwinkels en de afzetketen ook in Cambodja in de praktijk te brengen. Floweracademy.KH = Cambodja is dan ook officieel van start gegaan met het uitreiken van de eerste certificaten aan trotse en gepassioneerde deelnemers. Velen van hen hebben, door gebrek aan inkomsten, alleen maar een middelbare school afgerond en hebben zich niet verder kunnen ontwikkelen. Floweracademy is blij dat met de cursussen mensen zich verder kunnen ontwikkelen en zo een beter toekomstperspectief hebben.

Lucas vertelt: "De reacties van de deelnemers waren overweldigend en er zal in april dan ook een verder vervolg gegeven worden aan weer nieuwe cursussen voor meer deelnemers. In een zich sterk ontwikkelende Zuidoost Aziatische markt liggen er ook in Cambodia volop kansen voor export van bloemen vanuit Nederland. Op deze wijze draagt de kennisontwikkeling ook bij aan de exportontwikkeling."

Cursussen van start
In januari starten er bij Floweracademy.NL in Nederland ook weer  een aantal cursussen:

Maandag 7 januari start de cursus categorie management. In 5 bijeenkomsten van 17.00 – 21.00 uur in Naaldwijk.  Tijdens de training wordt stap voor stap gewerkt aan een eigen case die de laatste avond wordt gepresenteerd aan de medecursisten. Dankzij de praktische handvatten tijdens de training, ontwikkelen de deelnemers zich tot een volwaardige gesprekspartner van de category manager.

Op 5 woensdagmiddagen vanaf 9 januari start de cursus accountmanagement: de klant centraal. Deze cursus wordt gegeven in Aalsmeer van 14-18 uur. In deze cursus wordt stap voor stap op praktische wijze ingegaan hoe je een accountplan voor een (potentiele) klant opstelt. Door je meer te verdiepen in de klant en zijn land, is meer business mogelijk. De laatste avond wordt het plan gepresenteerd aan medecursisten.

Op donderdag 10 januari start de intensieve cursus ingangscontrole snijbloemen. In 4 bijeenkomsten van 10 – 13 uur in Naaldwijk worden alle zaken behandeld rondom de kwaliteit van snijbloemen. Van ketenkwaliteit tot ingangscontrole. Het herkennen en determineren van ziekten en plagen met de determinatie tool is een belangrijk onderdeel.

In alle cursussen van Floweracademy.NL wordt gebruik gemaakt van het e-learning platform voor de sierteelt: Floweracademy.TV en van de assortimentsapplicaties van InfoFlowersPlants.

Voor meer informatie:
Floweracademy.NL
Lucas Jansen
Rijnstraat 1
2311 NJ Leiden
M: 0622261489
E: lucasjansen@floweracademy.tv
www.floweracademy.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven