Opvolger van Hans Huijbers

Wim Bens nieuwe voorzitter bestuur ZLTO

Op 18 december stemde de Algemene Vergadering in met de voordracht van Wim Bens als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Hij start op 1 februari bij ZLTO om vanaf 1 april Hans Huijbers op te volgen als voorzitter. Als nieuwe voorzitter zal hij onderdeel uitmaken van het team dat werkt aan de visie 'Boeren hebben een Oplossing'.

Hans Huijbers: “Het bestuur heeft met Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in hem vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector en ik deel dat vertrouwen.”

Wim Bens (58) woont in Heesch. Hij studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. Ook al is hij geen boer, de agrarische sector is een rode draad in zijn leven. Beide opa’s waren boer, dus zijn eerste stapjes waren op het boerenerf. Later kochten zijn ouders de boerderij. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie en hij is sinds 2012 directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten zoals het Textielmuseum en het Regionaal Archief in Tilburg. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en betrokken bij het toenmalige kenniscentrum Agro & Co.

Wim kijkt ernaar uit om als bestuurder van ZLTO pal te staan voor de belangen van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. In zijn loopbaan heeft hij jarenlang in het hart van de agri & food sector gewerkt. De laatste jaren werkte hij bij een grote stadsbank, dus hij zal tijdens zijn inwerkperiode ook snel beginnen met het actualiseren van zijn 'agrarische' kennis en te horen wat er leeft onder ZLTO-leden. Dat zal hij doen door met veel leden te praten.

Hans Huijbers zal de komende tijd zijn kennis en ervaring overdragen aan Wim zodat hij op 1 april ZLTO met een gerust hart kan achterlaten in de handen van Wim als nieuwe bestuurder en Kathleen Goense als directeur van ZLTO. ZLTO laat weten er alle vertrouwen in te hebben dat dit duo de komende jaren de vereniging in goede banen zal leiden.

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven