Carlos Castillo van NIRP Ecuador over nieuwe testlocatie in Cotopaxi

"Nu kunnen we de nieuwe rassen met meer informatie selecteren"

"We stonden op het punt enkele van onze variëteiten in onze showroom in Cayambe weg te doen totdat we zagen hoe ze presteerden op onze nieuwe locatie in Cotopaxi", zegt Carlos Castillo van NIRP Ecuador. Deze Italiaanse rozenkweker heeft al verschillende jaren zijn rassen getest en gepresenteerd in Cayambe, bij Rosaprima, een van de grootste rozenkwekers van het land. Eerder dit jaar hebben ze een nieuwe showcase- en testlocatie in Cotopaxi geopend. Castillo is tevreden met de toename van de informatie die ze hebben om hun variëteiten te selecteren.

Verschillende klimaatomstandigheden
In Ecuador verschillen de klimatologische omstandigheden per teeltgebied. "Het noorden en het zuiden van het land zijn heel verschillend wat betreft bodem, temperatuur, vochtigheid en water. En bij het testen en selecteren van nieuwe variëteiten is het belangrijk om de groei, productie en het aanpassingsvermogen te kennen van de verschillende omstandigheden die bij de locatie horen."

Nieuwe testlocatie
Om een ​​beter inzicht te krijgen in hoe hun variëteiten presteren in een ander teeltgebied, besloot NIRP om op een andere locatie ook rassen te gaan testen en selecteren. Ze besloten om ze in het Cotopaxi-gebied, bij Agrinag, uit te proberen. Dus wat is het verschil tussen deze locatie en die in Cayambe? "Vooral het klimaat, de temperatuur, de bodem en het water. Deze laatste twee, bodem en water, maken ook de bemesting anders. Een van de belangrijkste verschillen is de zonnestraling."

In deze door een familie gerunde rozenkwekerij gebruiken ze 1.000 vierkante meter om commerciële variëteiten te testen en selecteren en 500 m2 voor showroom- en commerciële variëteiten.

Variëteiten selecteren met meer informatie 
In april 2018 plantten ze de eerste variëteiten en tot nu toe is Castillo tevreden. "We hebben gezien dat sommige variëteiten waarvan we in de andere showroom bijna afscheid namen, beter presteerden in andere weersomstandigheden. Deze variëteiten ontwikkelen zich bijvoorbeeld beter in koudere temperaturen. Het was een goede verrassing voor ons. Nu kunnen we de nieuwe rassen met meer informatie selecteren."

Voor meer informatie:
NIRP Ecuador C.LTDA
Carlos Castillo
Email: carlosc@nirpinternational.com
www.nirpinternational.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven