"Tropical Nouveau thema is nieuwe trend binnen de bloemenkunst"

Designer Cut Flowers, een in Miami gevestigde importeur van exotische bloemen uit Nederland en Guatemala, heeft een evenement gehouden in New York om hun bloemenportfolio aan designers en evenementenplanners te tonen. Het evenement, met als thema 'Passion, Petals and Purpose' werd gehouden bij atelier Maison Gerard.

"De ontwikkeling van deze Cymbidium orchideeën heeft vier jaar in beslag genomen. Nu waren deze prachtig gekleurde Cymbidiums en Birds of Paradise waren klaar voor hun moment in de schijnwerpers," vertelt Marta Maria Garcia, algemeen directeur en eigenaar van DCF.

En in de schijnwerpers stonden ze zeker, dankzij het designteam met aan het hoofd Rene Hofstede van Mille Fiori. Zijn potten en ontwerpen waren perfect om de nieuwe beweging, Tropical Nouveau, vorm te geven. "Deze bloemen waren gemakkelijk om mee te werken", zegt Hofstede. Ze zijn weelderig, kleurrijk en de kwaliteit is uitzonderlijk," voegde hij toe.

"Tropische bloemen, vaak gestroomlijnd en grafisch, passen perfect bij een modern decor. Het zijn de bloemen du jour voor veel modieuze mensen. De bloemen gaan vaak lang mee en zijn gemakkelijk om mee te werken voor onze studenten. Ze komen terug in veel van onze bloemstukken," voegt Eileen W. Johnson, auteur Tropical Flowers (Gibbs Smith) en oprichter en creatief directeur van de FlowerSchool New York, toe.

Vraag naar tropische snijbloemen neemt toe
Gebaseerd op het onderzoek van Prince en Prince, zegt Garcia dat de vraag naar tropische snijbloemen in de VS steeds verder toeneemt. "De verwachting is dat de consumentenverkoop van tropische snijbloemen in 2018 meer dan een half miljard dollar waard zal zijn in de belangrijkste markten, zoals New York," voegt ze toe.

Tijdens het evenement hadden gasten de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met de bedrijfseigenaren en telers; Jan Valstar uit Nederland en Jose Gonzalez uit Guatemala.

Designer Cut Flowers zijn alleen beschikbaar voor de handel en worden direct verzonden.

Voor meer informatie:
Designer Cut Flowers
www.designercutflowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven