Engelstalige boeken over de broei van tulpen en lelies gepresenteerd

Stichting Bollenacademie heeft twee Engelstalige boeken uitgebracht: Forcing Tulips over de broei van tulpen en Forcing Lilies over de broei van lelies. Met deze Engelse boeken kunnen buitenlandse werknemers op Nederlandse broeierijbedrijven nu ook over actuele kennis beschikken. De boeken hebben ook een toegevoegde waarde voor de internationale relaties van Nederlandse bloembollenbedrijven. De Engelse boeken zijn vertalingen van de eerder door de Bollenacademie uitgegeven boeken De broei van tulpen en De broei van lelies.

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie: “We hebben inmiddels al boeken uitgegeven over het telen van tulpen, lelies, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes. Ook zijn er thematische boeken verschenen, zoals De bloembollenketen en Ziekten en plagen bij bloembollen. Met deze twee Engelstalige boeken willen we ook een bijdrage leveren aan het kennisniveau van de buitenlandse werknemers in onze sector.”

De boeken beschrijven de productie van snijbloemen van uitgangsmateriaal tot aan het afleveren van het eindproduct. Alle technische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat het boek algemene informatie over botanische kenmerken, sortiment en de economische waarde. Ook de inrichting van de kas, arbeid en planning worden besproken. De boeken worden gedrukt ‘on demand’ en zijn verkrijgbaar voor € 59,- bij het Ontwikkelcentrum. Ook de overige uitgaven van de Bollenacademie zijn bij de webshop van het Ontwikkelcentrum te koop.

bron: KAVB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven