Samenwerken aan veiligheid op en rond FloraHolland Naaldwijk

Royal FloraHolland, politie Den Haag/basisteam Westland, Veiligheidsregio Haaglanden en de gemeente Westland verstevigen hun samenwerking voor de veiligheid op en rond bedrijventerrein FloraHolland Naaldwijk. De partijen ondertekenden hiertoe op 14 december een intentieverklaring. Zij gaan een pakket aan maatregelen opstellen conform het handboek Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De maatregelen zijn gericht op onder meer brandveiligheid, verkeersveiligheid, inbraak, overlast en ondermijnende criminaliteit.

In het Westlandse veiligheidsbeleid is publiek-private samenwerking rond veiligheid een belangrijk thema. “Veiligheid is niet iets van de politie, brandweer en gemeente alleen, maar van ons allemaal”, aldus burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven. “Het mooie aan deze samenwerking is dat FloraHolland de eerst verantwoordelijke is en de andere partijen hun deskundigheid inbrengen. Dat is een goede formule om samen verder te komen.”     

In Westland is er tot nu toe één bedrijventerrein dat het KVO-traject heeft doorlopen. Dat is ABC Westland. Binnenkort wordt ook een start gemaakt met een KVO-traject voor het winkelcentrum van ’s-Gravenzande.

Parallel aan het KVO-traject is een gezamenlijke aanpak – ook met de gemeenten Katwijk en Aalsmeer - rond het thema onzichtbare criminaliteit (ondermijning) op veilingterreinen in voorbereiding. Hiervoor wordt vanuit het Rijk een financiële bijdrage verwacht.

bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven