uitbreiding verwerkingsruimte en eigen 'cash & carry' gestart

Groen viert feestje bij Vireõ (Green Fair)

Tholen - Zoals inmiddels gebruikelijk in deze tijd van het jaar organiseert Vireõ de Green Fair. Op de huisbeurs presenteren een kleine 40 plantenkwekers het aanbod, kunnen bezoekers zogezegd vrij rondneuzen en een sateetje meepikken. Dit concept is inmiddels beproefd en Vireõ weet voor drie dagen de ogen van de groene plantensector op zich gericht.

Pieter Middelkoop, samen met een van de deelnemende kwekers aan de beurs, Mike van der Helm van Oriental

En een Green Fair organiseren in deze tijd is natuurlijk leuk. De handel loopt als een tierelier, de groenboeren knijpen zich in de handjes. Dat geldt ook voor Vireõ, in feite een groep van vijf plantenkwekers, die samen ruim 30 hectare productie en een assortiment van goed 100 soorten heeft. "Gelukkig kunnen we onze vaste klanten nog bevoorraden", weet sales man Pieter Middelkoop, "maar het gaat echt heel hard. Zo'n goeie verkoop heb ik in de 10 jaar dat ik hier bij Vireõ werk nog niet meegemaakt."

Blik in de nieuwe verwerkingsruimte met aan het plafond de hedera's.

Eigen cash & carry
Omdat de verkoop al een tijdje goed loopt, zat Vireõ met het specifieke probleem dat de verwerkingsruimte te klein werd. Daarom is onlangs een stukje bijgebouwd. Wat heet: 3500 meter extra, met vier extra laad doks: een verdubbeling. "Dat was gewoon echt heel hard nodig", aldus Pieter. "Daarnaast hebben we hier als het ware onze eigen cash & carry ingericht om ook de 'bakjeshandel' te kunnen doen. Je kunt wat dat betreft als kweker twee dingen. Of je doet alleen maar hele karren, met als gevolg dat je een deel van de klanten moet laten lopen. Of je doet ook de losse items, maar dan moet je een systeem vinden om dat voor elkaar te krijgen. Wij hebben het zo opgelost. Iedere dag inventariseren we of er van alles nog een paar bakjes + 3 karren staan van iedere plant die wij in productie hebben."

De Green Fair is er een in een serie van drie huisbeursjes. In het voorjaar kent men de Vireõ Garden Fair, in de zomer tegelijk met de FlowerTrials de Vireõ Retail Fair. "Voor wat betreft directe verkoop is dit de topper van drie", aldus Pieter. "We hebben ook dit jaar weer op veel belangstelling mogen rekenen, zowel vanuit de handel als vanuit de kwekers. Kwekers komen graag terug en omdat we proberen er wel een beetje verloop in te krijgen - we hopen elke keer op 2 of 3 nieuwe - is de beschikbare ruimte (zelfs met het oog op de extra meters) een uitdaging.

Meer informatie over de Vireo Green Fair vindt u hier.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven