Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange en Visser optimaliseren AutoStix-steksysteem

Dümmen Orange heeft de zogenaamde BasewellTM-techniek geïmplementeerd in het AutoStix-steksysteem van Visser Horti Systems. Door deze techniek toe te passen op het systeem, is het mogelijk om de stekken zowel beworteld als onbeworteld bij de afnemer te leveren.

Dankzij een speciale beworteltechniek in de AutoStix-strip kunnen bewortelde stekken rechtstreeks vanuit de productielocaties naar telers worden verzonden. Dit concept, dat fabrikant Visser 'open source' aanbiedt (d.w.z. derden mogen het systeem verder  ontwikkelen, waarbij gedane innovaties andere gebruikers ten goede kunnen komen), biedt diverse voordelen: een vereenvoudigd proces, beworteling op de productielocatie, optimalisatie van ruimte in de kas en bescherming van wortels tijdens transport.

“De BasewellTM-technologie omvat een speciaal bewortelingsproces dat plaatsvindt op de productielocatie om wortels van hoge kwaliteit rechtstreeks bij de teler af te leveren,” vertelt Tristian Bentvelsen, sales manager Pot and Bedding Plants bij Dümmen Orange. Meer over BaseWell vindt u hier.

Bekende telers in de markt zoals Costa Farms, Perry van der Haak en Dickman Farms werken al ruim twee jaar met AutoStix. Jaarlijks gaan 120 miljoen stekken door het systeem. Robbert Jan in ’t Veld, sales manager bij Visser Horti Systems: “Liefst 27 AutoStix-stekmachines zijn momenteel in productie bij diverse telers wereldwijd en het aantal deelnemers zal dit seizoen verder toenemen.”

Demonstraties op IPM
Visser zal deze innovatie op de IPM 2019 presenteren. Tijdens iedere beursdag zullen twee AutoStix-demonstraties met bewortelde stekken worden georganiseerd: om 11.00 en 14.00. Visser is te bezoeken op stand 3D30 in hal 3.


Voor meer informatie:
Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH 's-Gravendeel
T: +31 (0) 78 673 98 98
F: +31 (0) 78 673 34 34
info@viscon.eu
www.viscongroup.eu

Publicatiedatum: