Colombia: New BallSB R&D faciliteit opent zijn deuren

Gelegen in Sesquile, op een uur rijden van Bogota, is de nieuwe R&D-faciliteit van BallSB nu in gebruik genomen. Deze nieuwe en grotere locatie werd vorig september al in gebruik genomen in aanwezigheid van het personeel van het hoofdkantoor, maar is nu open voor alle telers van de wereld.

Telers laten zien HOE
Met het doel om hun klanten te laten zien dat de variëteiten van BallSB kunnen groeien in het Colombiaanse klimaat, maar ook - en misschien nog belangrijker - hoe ze die kunnen laten groeien, begonnen ze hun R&D rond het jaar 2000, in Madrid (Colombia). "Vooral het laten zien van de telers hoe ze ze kunnen kweken, is een groot deel van onze service", zegt Lourdes Reyes. "We testen de nieuwe rassen in onze R&D en we vragen onze klanten niet om ze voor ons uit te proberen."

Ondertussen verhuisden ze naar straat 200 in Bogota, maar het was tijd om een ​​nieuwe stap te zetten. "Het was tijd om aan de behoeften van onze leveranciers en klanten te voldoen en naar een grotere locatie te verhuizen."

Nieuw locatie
Het nieuwe pand heeft BallSB in 2018 bezig gehouden. "Het was een spannend jaar, het installeren van kassen, het bouwen van de nieuwe faciliteiten, het renoveren van de oude gebouwen die al op het terrein stonden en het planten van de nieuwe variëteiten die we in 2019 zullen laten zien."

2019 - spannend jaar
2019 wordt een zeer opwindend jaar voor hun R&D, volgens Reyes. "We zijn aan het aanplanten en we bereiden ons voor op alle shows die gepland staan voor 2019, in het bijzonder voor de Proflora-show in Bogota in oktober. Op deze show zullen we de nieuwste innovaties in de snijbloemenwereld presenteren."

Open voor telers van over de hele wereld
De inauguratie vond plaats in september, maar het was een privé-evenement, in aanwezigheid van het personeel van het hoofdkantoor. Nu staat hun R&D open voor telers over de hele wereld. "We zijn trots om onze klanten uit te nodigen om ons te bezoeken en de nieuwe en innovatieve rassen in onze R&D te zien."

Voor meer informatie:
BallSB
Lourdes Reyes 
Email: lreyes@ballsb.com 
www.ballsb.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven