Oud en nieuw: Gelukkig nieuw doek!

Tholen - Oud wordt nieuw. Dat heeft momenteel twee betekenissen voor PDI. De eerste betekenis is natuurlijk dat het huidige jaar snel alweer het oude jaar wordt en dat het komende jaar dan alweer snel het nieuwe wordt. "2018 was een druk jaar voor ons. Ik denk dat ik namens alle kassenbouwers en installateurs spreek als ik zeg dat niemand in de war heeft gezeten of dit jaar de planning vol kwam", vertelt Jeroen de Jonge van PDI. "Of 2019 weer zo’n zelfde jaar gaat worden, dat weten we pas weer over precies een jaar. Bij PDI zijn we in ieder geval druk bezig om ook volgend jaar weer lekker aan het werk te kunnen zijn." 

Gelukkig nieuw doek!
De tweede betekenis van de titel slaat op het PDI Slip-in systeem. In 2009 is in een nieuwbouwkas in Nederland het eerste Slip-in systeem, volgens de huidige versie, toegepast. Het gaat hier dus om het systeem waarbij de bekende blauwe bandjes “in” het doek zijn mee geweven.

Deze versie met de bandjes in het doek is anno 2018 nog volop actief. "Het zou zelfs kunnen dat 2019 het jaar wordt dat de 1000ste hectare met het Slip-in systeem gemonteerd gaat worden", berekent Jeroen. 

Simpel doek wisselen
Maar zover zijn we nog niet. Nu gaat het om het Slip-in systeem. "Dat is onder andere uitgevonden om doeken niet meer met klemmetjes vast te hoeven zetten - om dan jaren later op een simpele manier het doek te kunnen wisselen. Na 9 jaren was het nu zover om het doek uit 2009 te gaan vervangen.

En dat was best wel spannend, bekent Jeroen. "Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij bij PDI niet helemaal wisten hoe dit precies zou gaan. Het doek geeft immers vele jaren in een kas gehangen met allerlei invloeden van buitenaf." Maar het idee uit 2009 is helemaal uitgekomen. "We hebben aan de ene kant van de kas het oude doek aan het nieuwe doek vastgezet en zijn toen aan de andere kant gaan oprollen. Het verliep allemaal zoals bedoeld was." 

's Avonds weer draaien 
De buisrailkarren hoefden enkel in het eerste en laatste pad aan de slag. 's Avonds kon de installatie gewoon weer draaien. "En de nieuwe banen doek werden direct afgewerkt langs de zijkanten zodat niets kon blijven haken." 

Jeroen legt uit dat de visie van PDI, dat doeken in de toekomst niet meer de hand vastgezet worden, bleek te kloppen. "Intreksystemen komen vandaag de dag steeds vaker voor en zie je over de hele wereld toegepast worden. Om aan de wieg te hebben gestaan van deze manier van werken is iets waar wij bij PDI erg trots op zijn." 

 


Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties BV
Industriestraat 40 
2671 CT Naaldwijk
Tel: 0174-629444
Fax: 0174-626671
info@peterdekkerinstallaties.nl 
www.peterdekkerinstallaties.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven