Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bodemvocht controleren kan de noodzaak voor chemische groeivertragers wegnemen"

Kerststerren, de klassieke robijnrode kerstplant, zijn plantensoorten die vaak afhankelijk zijn van het gebruik van plantengroeivertragers (PRG) om te garanderen dat ze het optimale aantal en grootte van schutbladen bereiken op het toppunt van hun afzetseizoen. 

Wetgeving ter bescherming van het leefmilieu dreigt het gebruik van dergelijke PRG chemische behandelingen te verminderen. Daarom heeft het in het VK gelegen onderzoekscentrum NIAB East Malling Research (EMR) onderzoekt gedaan naar de kracht van gespecialiseerde bevloeiingssystemen om gelijkaardige resultaten te behalen, maar met milieuvriendelijkere uitkomsten.

Het lopende door ADHB gefinancierde onderzoeksproject (op dit ogenblik het 2de jaar) vindt plaats in de Neame Lea-kwekerij in Spalding, Lincolnshire, en maakt gebruik van gebrekkige bevloeiingssystemen gebaseerd op Delta-T Devices’s SM150T bodemvochtsensoren, GP2 Data Logger, en DeltaLINK-Cloud gegevensbeheer op afstand om de teeltomstandigheden nauwgezet te kunnen opvolgen.

Het EMR-team, dat geleid wordt door het hoofd van de gewassenwetenschap en productiesystemen Dr. Mark Else heeft ontdekt dat indien de plant met zorgvuldig ontworpen patronen van gebrekkige bevloeiing wordt behandeld, het effect van PRG-toepassing nagenoeg volledig kan worden nagebootst. Deze nieuwe aanpak maakt een gelijkaardige controle van de groei van de kerststerren voor de teler mogelijk en helpt te garanderen dat de planten een optimale grootte, vorm en gezondheid hebben voor de korte en kritische kerstmarkt.

Doorheen hun groeicyclus worden de kerststerren verplaatst naar verschillende afdelingen van de kwekerij (op paletten tegen overstroming of voor het uitlekken) afhankelijk van hun groeifase of - toestand. Daardoor kunnen telers verder blijven organiseren, controleren en het proces verfijnen om de best mogelijke plant te verkrijgen op precies het juiste moment.

De Delta-T Devices-uitrusting die gebruikt wordt in dit onderzoek zorgt ervoor dat het bodemvocht nauwkeurig kan worden gemeten om de geautomatiseerde bevloeiingsbeslissingen te informeren. Bovendien laat hun DeltaLINK-Cloud online gegevensdienstverlening onderzoekers en telers ook toe om alle relevante projectgegevens vanop afstand (ten allen tijde) te bekijken op een smartphone, draagbare computer of tablet, via kleurrijke en toegankelijke grafieken op een instrumentenpaneel.

Meer dan tweehonderdvijftigduizend kerststerren in de Neame Lea-kwekerij waren betrokken in het project en de resultaten waren veelbelovend.

Dr. Martin Goodchild van Delta-T Devices zei, “We zijn verheugd om met NIAB EMR samen te werken aan dit baanbrekend proefonderzoek voor kerststerren - en we zijn trots dat onze producten het mogelijk maken nieuwe en milieuvriendelijke groeimethoden te beoordelen. Dit proefonderzoek die gebruik maakt van de “Internet of Things”-technologie zorgt voor het sturen van nauwkeurige, realtime bodembevochtigingsgegevens naar mobiele toestellen. Dit kenmerk wordt ongetwijfeld een waardevol bevloeiingsbeheersinstrument voor telers in de toekomst, waardoor de industrie mogelijks minder afhankelijk wordt van chemische groeivertragers." 

Voor meer informatie:
Delta-T Devices
130 Low Road
Burwell
Cambridge
CB25 0EJ
United Kingdom
T: +44 (0)1638 742922
F: +44 (0)1638 743155
sales@delta-t.co.uk
www.delta-t.co.uk

Publicatiedatum: