1 hectare kas geopend, oude kas grondig gerenoveerd

Van Geel Orchideeën investeert in nieuwe faciliteiten

Tholen - Het is niet geheel zonder risico, geeft Martijn van Geel grif toe, maar overtuigd van de juistheid van zijn nieuwste investering is hij zeer beslist. Zojuist is bij Van Geel Orchideeën een nieuwe, 1 hectare grote, van koeling voorziene kas opgeleverd. “Hierdoor kunnen wij onze planten straks langer koelen dan dat we nu doen, hetgeen de kwaliteit en het aantal knoppen per plant ten goede zal komen. De kas is nu helemaal klaar, alleen de koude opslagtank moet nog worden gebouwd.”

Per februari 2019 wordt begonnen met het oppotten van extra planten, welke per januari 2020 los zullen komen. “We gaan dan op weekbasis 10.000 planten extra aanvoeren."

Er wordt niet gelijk gestart met planten, omdat van het moment gebruik gemaakt wordt eerst de oude kas afdeling voor afdeling te renoveren. Zo is PDI bezig om schermen en profielen te vervangen en zal Erfoed een nieuwe teeltvloer komen installeren. “Met een nieuw bovenscherm moeten we weer beter kunnen schermen en energie kunnen besparen, en met de teeltvloer zijn we weer 100% dicht voor wat betreft het water. Water recyclen in de phalaenopsis is een uitdaging, maar wij hebben daar hier een mooie oplossing voor. Omdat wij ook een chrysantenbedrijf hebben en omdat chrysanten geen last hebben van de ziektes en plagen die in de phalaenopsis voorkomen, kunnen we het water uitstekend op de andere tuin hergebruiken.”

Naast de renovatiewerkzaamheden worden op de vier verschilleden schuren ook nog eens 2300 zonnepanelen gelegd, welke voor een belangrijk gedeelte de stroom voor de koelfaciliteiten moet gaan leveren. Bovendien wordt een laatste dak dat asbest bevatte gesaneerd en van een nieuwe, geïsoleerde variant voorzien.

Twee jaar geleden werd ook al 1,8 ha bijgebouwd, waardoor het areaal nu op 5 hectare phalaenopsis komt. Daarmee is de tuin over de laatste drie jaar meer dan verdubbeld. “Wat wij beter zouden doen dan anderen? Wij gaan uit van eigen kracht. Wij houden het simpel en doen ons best het prijs-kwaliteit verhaal op orde te hebben. Ook zijn we flexibel en proberen klanten op alle fronten te ontzorgen. Ik denk dat we teelt, assortiment en verkoop goed op elkaar hebben afgestemd. Verder doen we ons best de houdbaarheid nog verder te verbeteren, gebruiken we geen chemicaliën en hebben we met meer dan 100 variëteiten een breed kleurenpalet. Ik denk dat die combi maakt dat wij kunnen groeien, ook in deze markt."

Voor meer informatie:
Van Geel Orchideeën
Beekweg 24
7887 TN Erica
M: (031) 06-55344491
T: (031) 0591-303518
F: (031) 0591-304262
E: martijn@vangeel.nl
www.vangeelorchideeen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven