Internationale belangstelling uit Duitsland, Mexico, Iran, Azerbeidzjan, Qatar en Brazilië voor HortiContact Tour 2019

Uit de voorlopige aanmeldingen voor de HortiContact Tour (19 en 20 februari 2019) blijkt dat internationale telers over de hele wereld weer afreizen naar Nederland om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw. In de afgelopen periode ontving de organisatie inschrijvingen van internationale telers uit Duitsland, Mexico, Iran, Azerbeidzjan, Qatar en Brazilië. Er zijn nog plekken beschikbaar om deel te nemen aan deze 2-daagse excursie.

De HortiContact Tour wordt voor het derde jaar op rij aangeboden door de organisatie van vakbeurs HortiContact (19 t/m 21 februari 2019 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Dankzij de steun van sponsoren (Ludvig Svensson B.V., Priva Horticulture B.V., Mardenkro B.V., KUBO Group, Codema Systems Group en Rockwool B.V.) is deelname aan de HortiContact Tour gratis. Internationale telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen.

Op de eerste dag van de HortiContact Tour (19 februari 2019) brengen deelnemers een bezoek aan teeltbedrijven en onderzoekslocaties. De excursie begint om 8.15 uur vanuit Rotterdam. De eerste stop is om 9.00 uur bij Rozenteler Marjoland in Waddinxveen. Hierna volgt een bezoek aan Wageningen University & Research business unit Glastuinbouw en Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. Na een lunch bestaat de excursie uit praktijkbezoeken aan Anthura, veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthuriums in Bleiswijk en Paprikateler Oostland Company in Berkel en Rodenrijs.

Dag 2 van de HortiContact Tour speelt zich af in Gorinchem, gelegen op 35 kilometer ten oosten van Rotterdam. Op de beurslocatie van HortiContact geven onderzoekers van Wageningen University & Research presentaties: Silke Hemming (Hoofd wetenschappelijk onderzoeksteam Greenhouse Technology) over ‘diffuus licht en glas’, Erik Pekkeriet (Senior Business Development Manager Agro Food Robotics) over ‘Robotica en precisie glastuinbouw’, Feije de Zwart (Onderzoeker Kasklimaat en Energie) over ‘Next Generation Growing’ en Jim van Ruijven (Wetenschappelijk onderzoeker Watertechnologie en emissie) over ‘Water en emissie’. In de middag kan een bezoek worden gebracht aan de vakbeurs HortiContact, met gemiddeld ruim 500 deelnemers de grootste en best gewaardeerde vakbeurs voor de glastuinbouw in Nederland.

Klik hier voor meer informatie & aanmelden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven