Florensis Cut Flowers neemt nieuwe kas in Rijsenhout in gebruik

Florensis Cut Flowers, Europa’s grootste leverancier van snijbloemen uit zaad, neemt in januari 2019 haar nieuwe ultramoderne kas in Rijsenhout in gebruik. Met de nieuwe productiefaciliteit is Florensis in staat jaarrond lisianthus uitgangsmateriaal te leveren van uniforme kwaliteit. Het bedrijf reageert met deze uitbreiding van 1,3 hectare op de forse autonome groei die het bedrijf heeft doorgemaakt in de verkoop van snijbloemen op de Nederlandse en exportmarkt.

Naast een sterke positie in de opkweek van matthiola en antirrhinum is naar eigen zeggen vooral de vraag naar lisianthus sterk gestegen in binnen- en buitenland. De gehele 13.000m2 zal worden ingezet voor de opkweek van deze snijbloem.

Unieke technologie
De speciaal ingerichte kas voor de opkweek van lisianthus is voorzien van een koelinstallatie, 180 mmol. belichting en optimale scherm- en verwarmingsinrichting. Hierdoor ontstaat stabiliteit in levering en maatvoering. Dit stelt Florensis in staat 365 dagen per jaar uniforme lisianthus planten te leveren van het allerhoogste kwaliteitsniveau. Alle lisianthusplanten worden vanaf 2019 gekoeld en verduisterd opgekweekt.

Het hoogwaardig technisch ontwerp van de kas, waarbij het klimaat jaarrond optimaal is te sturen, is gefundeerd op de grote hoeveelheid kennis die de afgelopen jaren is opgedaan. Slechts een klein aantal bedrijven in de wereld beschikt over deze moderne en innovatieve technologie. Hiermee geeft Florensis invulling aan haar strategische ambitie richting het bieden van de beste kwaliteit gecombineerd met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

Voor meer informatie:
Florensis
Langeweg 77-85
3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 78 623 3200
F: +31 78 610 4411
E: florensis@florensis.com
www.florensis.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven